МВР се самопохвали със спад на битовата престъпност

9855
МВР се самопохвали със спад на битовата престъпност
Снимка: БГНЕС

Битовата престъпност е намаляла с 9% през 2014 г.Това каза главният секретар на МВР Светлозар Лазаров пред журналисти, след като присъства на награждаването "Полицай на годината".

По думите на Лазаров това касае обществото, а тази цифра в никакъв случай не е потенциалът на министерството. „Считам, че могат да се постигнат още по-добри резултати, особено с последното преструктуриране, което предложи вътрешният министър и с връщането на полицията във вътрешността на страната. Ще изисквам и ще се надявам да постигаме по-добри резултати”, подчерта главният секретар на МВР, цитиран от агенция "Фокус".

МВР в Кърджали на борба с престъпността: Купете си куче-пазач и решетки

Кампания за противодействие на кражбите от жилища, които особено зачестиха напоследък, започва на територията на Областната дирекция ...

През миналата и по-миналата година има разбити около пет престъпни групи, "фабрики за убийства", някои от които вече са стигнали до съдебна фаза, информира БТА.

В МВР имали и много добри резултати по международния наркотрафик. В тази връзка Лазаров коментира: "Чрез интегрирания модел на противодействие на наркотрафика имаме около 1 тон задържан хероин за миналата година, което е много добро постижение. Имаме в пъти увеличение на задържаните количества и кокаин, и синтетични наркотици на българска територия, марихуаната и канабисът са над 50 тона. Това няма аналог с досегашната практика, като за 2013 бяха около 30-32 тона, за 2012 г. са около 2 тона".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com