МВР ще блокира сайтовете с детска порнография

14627
МВР ще блокира сайтовете с детска порнография
Снимка: БГНЕС

МВР започва инициатива за въвеждане на филтър за блокиране на интернет сайтове, съдържащи материали със сексуална злоупотреба с деца.

Министърът на вътрешните работи Йордан Бакалов и главният изпълнителен директор на "Глобул" Стайн Ерик Велан, подписаха днес споразумение за сътрудничество.

МВР: Обстановката преди изборите е притеснително спокойна

Обстановката преди предсрочните парламентарни избори е притеснително спокойна. Констатацията дойде от вътрешното министерство по време ...

Йордан Бакалов посочи, че това ще помага много на МВР в борбата с "такива уродливи явления" и добави, че е привърженик на законодателното уреждане за блокирането на сайтове с детска порнография, предаде БТА.

Бакалов обясни, че Интерпол поддържа списък със сайтове, които съдържат материали с детска порнография и благодарение на споразумението с Глобул като интернет доставчици ще блокират такива сайтове. "Това естествено ще помага много МВР е борбата срещу такива уродливи явления в България. Има държави в света, в които всичко това е уредено законодателно", каза Бакалов той и тук се обяви за привърженик на законодателното уреждане на въпроса. Той благодари на Глобул за това, че "те се отзоваха първи и бяха страната която активно искаше да работи в тази посока". Те ще блокират достъпа до такива сайтове, а ако някой случайно попадне на такъв сайт ще отиде към стоп-страница като му се обясни защо се случва така.

Стайн Ерик Велан заяви, че компанията си сътрудничи с норвежката полиция от 2004 г., а от 2009 г. и с Интерпол.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com