Над 100 загинали по пътищата от началото на годината

6579
Над 100 загинали по пътищата от началото на годината
Снимка: БГНЕС

От началото на тази година има вече 102-ма загинали от катастрофи по българските пътища. Това е с шест повече, отколкото по същото време на миналата година, когато имахме рекорд, заяви експертът по пътната безопасност комисар Алекси Стратиев.

Стратиев споделя идеята виновници за изключително тежки катастрофи да бъдат подлагани на терапия – да им се излъчват задължително филми с ужасяващи кадри на жертви на пътни катастрофи. Преди време у нас имаше излъчване на такива филми пред млади шофьори. Такива кадри трябва да се показват и на хора, които си възстановяват контролни точки в шофьорските книжки, смята комисарят.

Кола и трамвай се блъснаха до Румънското посолство в София

Пореден пътен инцидент в столицата. Лек автомобил и трамвай № 22 са се удари на бул. "Ситняково" и ул. "Гео Милев”, предаде &bdq...

Според полицая трябва да има изцяло нов Закон за движение по пътищата. Той одобри връщането на мобилните камери на пътя.

Коментарът на комисаря дойде и след тежката катастрофа в София, когато линейка катастрофира, докато откарваше единствения оцелял от изключително тежка катастрофа. От КАТ смятат, че шофьорът на линейката е имал вина, въпреки че е карал в специален режим на движение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com