Наркоман убил пенсионерка и откраднал 1 долар и златна обица

2308
Наркоман убил пенсионерка и откраднал 1 долар и златна обица
Снимка: личен архив

Повдигнаха обвинение на заподозрян за убийство, близо 6 години след случилото се. Окръжна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо 36-годишен мъж. Той е обвинен за умишлено убийство на 79-годишна жена и за кражба, извършена след смъртта й. Трагедията се разиграла преди близо 5 години в Пловдив. Извършителят живеел в Пловдив, като през 2000 г. заминал за Испания. Върнал се у нас през 2011 г. В чужбина започнал да употребява наркотици, предимно хероин. Когато пристигнал в Пловдив, останал около 3 месеца в родния си дом, а по-късно заживял на квартира.

Продължил да употребява наркотици, като почти не работел и се издържал с пари от роднини. На 03.10.14 г. обвиняемият изпаднал в силен "наркотичен глад". Той отишъл в апартамента, където живеели неговите близки, като им поискал пари, но те отказали да му дадат. Тогава започнал да звъни по жилищата на съседите. Искал парии от тях, но те също му отказали. Така стигнал до апартамента на 79-годишната жертва. Тя го поканила в хола. Той влязъл и поискал 20 лева. Пенсионерката му отказала, като се изказала негативно за него. Ядосан от думите й, обвиняемият решил да отнеме живота й. Той започнал да стиска жената с двете си ръце в областта на шията, в резултат на което тя се задушила, а смъртта й настъпила по особено мъчителен за нея начин.

Убийство в Пазарджик

Мъж на 31 г. е убит в Пазарджик, съобщиха от полицията, информира БГНЕС. Убийството е извършено в апартамент в жилищен блок на улица &b...

След като се уверил, че пострадалата е мъртва, обвиняемият решил да провери дали в апартамента има нещо ценно, което да отнеме и продаде, а след това, да си купи наркотични вещества. Забелязал златна обица на дясното ухо на жената и я издърпал. На дивана видял книга със стърчащ един хартиен долар, с който пострадалата си отбелязвала докъде е стигнала с четенето. Взел и него. Равностойността на щатския долар била 1,55 лева, стойността на златната обица - 65 лева. После преровил гардероба в спалнята, но от него не взел нищо. След като напуснал апартамента, убиецът обменил долара за български пари и в заложна къща продал златната обица за 18 лева. Веднага след това си закупил хероин за 8 лева от дилъри в Пловдив.

Същия ден близки на пострадалата жена започнали да я търсят по телефона, но когато тя не отговорила отишли в дома й и я намерили мъртва. Първоначално извършителят на убийството не бил разкрит, но през 2019 г. досъдебното производство било възобновено и при провеждане на оперативни мероприятия, той бил установен. Мъжът е признал за престъплението и описал действията си. В момента обвиняемият се намира в затвора. Най-тежкото предвидено от закона наказание за престъпленията, в които е обвинен, е лишаване от свобода от 15 г. до 20 г., доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

"Дано смъртта ми е лека": 4 години от убийството на Милен Цветков

Опразниха кошарата на човека: Откраднаха овце и агнета във Врачанско

Задържаха руски гражданин в Бургас – ето защо

Пуснаха от ареста обвинения за поругаването на гроба на патриарха

Подхвърлила на полицаите две по 20лв.: Задържаха украинка в Слънчев бряг

Обвинените в контрабанда посещавали Рашков в МВР, Коцев скрил за часовника си

Петя Банкова и Стефан Димитров остават за постоянно в ареста

Повдигнаха още едно обвинение на Петя Банкова

Разбиха тото пункт в Благоевград

Мъж се е барикадирал в жилището си в кв. "Гео Милев" в София

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com