Няма никакви следи от защита по тялото на убития младеж

9821
Няма никакви следи от защита по тялото на убития младеж
Снимка: БГНЕС

Георги, приятелката му и техния съученик са имали среща в 11,30 на строителния техникум, а после е трябвало да отидат на въпросната пейка.  Георги е отишъл първи и приятелят му се е обадил, че закъснява.  След това той се чул с Лора, която му казала, че бърза за мястото, тъй като нещо се е случило. След това и съученикът пристигнал на мястото на убийството и се обадил на 112. По думите му линейката е  дошла след сирените.

По думите на съученика на Георги единственото странно в парка били двамата близнаци, които учели в същото училище. Те се разминали с Лора на входа на парка и я попитали: "Какво?"

Бъчварова: Няма заподозрени за убийството на 16-годишния Георги

Към момента няма заподозрени по случая с убитото 16-годишно момче в "Борисовата градина". Това каза пред журналисти в парламента вицепр...

За момента основната версия за убийството на 16-годишния Георги в Борисовата градина, по която се работи, е за сблъсък с футболни хулигани. Според показания на приятели на Георги преди убийството му в Борисовата градина имало две момчета с маски и те се били познавали бегло с жертвата.

За съжаление и МВР няма стабилна версия, тъй като ако се задълбае повече, се вижда, че жертвата не е била активна част от футболна агитка. А Румяна Бъчварова говори за „футболен елемент”, защото трябва да каже нещо – това е работна версия и предполагам скоро ще отпадне, заяви главният редактор на „168 часа” Слави Ангелов пред Нова телевизия.

Изумление относно версията изказа и Елена Ваташка, председателят на Сдружението на футболните привърженици. Още на 2 юни, докато бях в Гърмен, по телефона ми казаха, че МВР ще използва тази версия – може би на МВР му трябва нова вълна от насилие между привържениците на двата най-популярните отбора в България (бел. ред. – Левски и ЦСКА). И аз мога да кажа по тази логика, че един етнос напада с ножове, възмути се Ваташка. И добави, че медиите са част от проблема с насилието в България, като отрече, че е имало нападение на футболни фенове в Гърмен над кола на Нова телевизия или че е имало замеряни на полицаи с бирени кенове и камъни.

Нека не отхвърляме с лека ръка всяка версия. Когато няма твърди доказателства, версиите изникват. А профилът на футболния хулиган отговаря за това убийство. Това не изглежда като планирано убийство, а убиецът явно е носил непрекъснато нож. Да не забравяме, че няма никакви следи от защита по тялото на убития младеж – явно е бил изненадан, посочи Ангелов. Той добави, че ако няма бързо развитие по случая, то може убийството да остане неразкрито.

Какво още трябва да се случи, за да спре да се превръща Борисовата градина в масов гроб?

Намират труп в Борисовата градина. Труп на 16-годишно момче. Наръган до смърт. Успял само да се обади на приятелката си, за да се сбогу...

Същевременно психологът д-р Росанка Венелинова, която работи след убийството със свои колеги в Търговско-банковата гимназия, не пожела да отговори на въпрос как се помага на съучениците на Георги, които били гледали тялото му в продъжение над час. Тя обясни, че и децата имат нужда от това МВР да разкрие истината около случая.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com