Нови арести заради стрелбата по Митьо Очите, спецпрокуратурата пое случая

2346
Нови арести заради стрелбата по Митьо Очите, спецпрокуратурата пое случая

Нови арести във връзка със стрелбата в Слънчев бряг на 8 юни, при която бе ранен подземният бос Димитър Желязков - Очите. Седем души са били задържани пред заведението, където се разигра престрелката, предаде Нова телевизия.

Пред заведението днес се проведе следствен експеримент, след който изненадващо бяха извършени и арести.

Оставиха в ареста мъжете, стреляли по Митьо Очите

Апелативен съд – Бургас потвърди ареста на Радослав Димитров и Георги Иванчев, разследвани за опит за убийство на Димитър Желяз...

Голяма част от хората на Божидар Георгиев-Кравата - собственик на дискотеката, тази сутрин бяха призовани за участие във възстановката на случилото се в „Слънчев бряг”. Повечето дойдоха доброволно и с адвокатите си.

„За мен е учудващо, че този експеримент се извършва само с определени свидетели”, каза Росен Желязков, адвокат на обвинения Георги Иванчев.

Дали заради свидетелите, или заради това, че експериментът се ръководеше от специализираната прокуратура, полицията направи опит да ограничи работата на медиите, докато туристите минаваха необезпокоявани покрай ограничителните ленти. 

Следственият експеримент продължи около час. Разследващите бяха лаконични.

„Не мога да коментирам, има следствена тайна, не мога да коментирам”, каза разследващият полицай Златко Пеев.

Вътрешната комисия в НС засекрети обсъждането на стрелбата по Митьо Очите

Вътрешната комисия в Народното събрание (НС) засекрети заседанието, на което се обсъжда стрелбата в "Слънчев бряг" по сочения за на...

Хората на Божидар Георгиев бяха помолени да влязат вътре в заведението, за да направят възстановка на нощта на престрелката. И когато всички си мислиха, че експериментът е към края си, се случи неочакваното - пристигнаха няколко коли с маскирани полицаи. Всичките седем свидетели бяха арестувани пред медии и пред туристи.

Адвокатите на повечето от задържаните бяха изненадани, защото по думите им дошли доброволно за експеримента и съдействали на разследващите.

„Не знам какъв е редът за задържане, но всичко протичаше, проявявахме съдействие. Тези спецчасти, които се появиха незнайно откъде, не знам по каква причина и по каква заповед се появиха”, каза защитникът на фирмата, стопанисваща заведението и на управителя Николай Иванов - Георги Петров.

Днес стана ясно, че специализираната прокуратура поема случая. Оттам казаха, че на място в Бургас преценяват основанията за повдигане на обвинения на задържаните лица. Освен по престрелката се работи и по други престъпления, свързани с нея – изнудване, трафик на хора и разпространение на наркотици.

Арестуваните са с полицейско задържане за 24 часа. Предстои да стане ядно дали ще има нови обвинения.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com