Обвиниха адвокат на Цветан Василев в контрабанда, той се оплака, че е репресиран

5132
Обвиниха адвокат на Цветан Василев в контрабанда, той се оплака, че е репресиран

Срещу адвокат на Цветан Василев и "Емко" е повдигнато обвинение за участие в престъпна група, занимаваща се с контрабанда на цигари. Това стана ясно по време на брифинг в Съдебната палата, където говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

„Обвинението на Лазар Карадалиев е в рамките на разследване на специализираната прокуратура, което е започнало преди повече от една година. Обвинението е за участие в организирана престъпна група, която се занимава с внос и контрабанда на цигари. Деянията са от 2011 и 2012 г. Има установени множество камиони с цигари без бандерол, които са внесени от Гърция към България. Самият г-н Караделиев, неговото участие в групата се е изразявало основно в посрещане и насочване на камионите, не само като траектория на придвижване на траекторията на страната, но и като място за разтоварване“, заяви прокурор Арнаудова, цитирана от "Фокус".

Сотир Цацаров: Няма да се откажем от делото за Цветан Василев

Следващите стъпки по случая "Цветан Василев" са насрочване на делото в съда и започване на съдебен процес. Ние няма да се откажем от де...

По думите ѝ разследването, независимо, че е от една година, не е достатъчно напреднало. „Има риск, ако разкрием повече, да си попречим. Това, което мога допълнително да кажа, че са повдигнати обвинения на още три лица. Специализираната прокуратура действа по своя план“, подчерта Арнаудова и поясни, че всички лица са с мярка за неотклонение „Подписка“.

По-рано днес самият Карадалиев изпрати писмо до медиите, в което твърди, че е жертва на репресия от страна на държавата. Адвокатът е защитавал и собственика на завода за боеприпаси "Емко" Емилиян Гебрев, но смята, че репресията му е заради връзките му с Василев.

"Поредната поръчка, която прокуратурата прие да изпълни, е насочена към мен като последица от моите действия в защита на Цветан Василев", се казва в писмото на Карадалиев.

Той твърди, че тъй като пускал сигнали срещу наблюдаващия разследването за КТБ прокурор Иван Гешев и главния прокурор Сотир Цацаров "във връзка с недопустимото разгласяване на факти на електронната страница на прокуратурата преди съдебната фаза на процеса", представителите на държавното обвинение са задвижили "цялата държавна машина" срещу него, както "са го правили срещу много други представители на бизнеса и политическите опоненти."

Адвокатите на Пеевски са категорични, че ще го оправдаят пред обвиненията на Василев

Един от американските адвокати на депутата от ДПС Делян Пеевски от юридическата фирма Morgan Lewis Consulting е категоричен, че обвинен...

Адвокатът е депозирал и сигнал срещу главния прокурор Сотир Цацаров във връзка с разгласяване на факти на електронната страница на прокуратурата, преди съдебната фаза на процеса.

Според Карадалиев демокрацията в държавата е потъпкана, "тъй като изпълнителната власт, в пълен синхрон с прокуратурата". Той дава пример със скоростното приемане от Народното събрание на промените в Закона за съдебната власт и НПК без провеждането на обществено обсъждани. По думите му тези промени създават възможност на обвинителите да "притискат неудобните, под услужливото извинение, че се борят с престъпността".

Карадалиев заявява, че опитите на прокуратурата да повдигат обвинения с цел сплашване, няма да му попречат да продължа да упражнява професия си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Хванаха жена, купувала скъпи телефони с чужди карти (СНИМКА)

Окрал казино, но вместо пари взел тръби: Арестуваха мъж в Камено

Инвалидни пенсии за над 100 000 лева: Две жени лъгали държавата с години

Добавил си 8 години стаж: Мъж опита да излъже НОИ в Кърджали

Жена е в болница след домашно насилие в Благоевградско

Мними гадателки основаха първата ясновидска къща у нас

По инициатива на ДАНС: Международна операция ще пресича контрабандни канали

Разбивал наред: Хванаха мъж, повредил 7 автомобила във Враца

Внук отмъкна 25 000 британски лири от дядо си в Хасково

Мигрантски наплив към София: МВР хвана 12 души в бус

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com