X
 
 

Откриха фалшиви стоки за над 4 млн. лева в пратка от Китай

804 0
Откриха фалшиви стоки за над 4 млн. лева в пратка от Китай
Снимка: iStock/Guliver
Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ и Митническо бюро София Запад, в структурата на Териториална дирекция Югозападна, задържаха фалшиви маратонки и портмонета, имитиращи продукти с пазарна стойност над 4 млн. лева, съобщиха от Агенция „Митници”.

При проверка на стока, пристигнала от Китай и представена пред митническото бюро за оформяне на 08.10.2019 г., митническите служители установили, че пратката съдържа 1608 чифта маратонки, носещи защитени елементи на “Adidas” и 2800 портмонета с обозначения „Louis Vuitton“. В същия товар са намерени и 2000 портмонета с обозначения “Gucci”, 6000 броя имитации на шалове от луксозната марка „Hermès“ и 96 чифта маратонки, копиращи модел на марката „Balenciaga“.

САЩ върви към нов закон, насочен срещу Пекин и в защита на малцинство в Китай

Камарата на представителите на САЩ прие законопроект за противодействие на това, което нарича "произволно задържане, изтезания и тормоз...

Стоките са задържани на основание Регламент (ЕС) № 608/2013 на Европейския парламент, уведомени са представители на притежателите на марките, които са потвърдили, че стоките не са оригинални. Част от артикулите вече са унищожени, а за други това предстои и засега те остават задържани под митнически контрол по искане на притежателите на марките.

Получател на стоката е българска фирма, но няма информация дали пратката е била предназначена само за българския пазар или и за други пазари в ЕС.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители