По време на издирването е обхождано мястото, където бе открит Кристиян

7691
По време на издирването е обхождано мястото, където бе открит Кристиян
Снимка: БГНЕС

Мястото, където е открито тялото на Кристиян, е било обхождано по време на издирването му. Това съобщи пред Нова телевизия Цветан Славков, кмет на Триград, където на 8 юли неправоспособното 16-годишно момче блъсна с лек автомобил петима пешеходци.

Мястото е трудно достъпно. Минавано е буквално на 5 метра, където е бил открит Кристиян. Предполага се, че е паднал от скалата, висока 120 – 130 метра, в храстите на пропастта и само малка част от тялото му се е виждаше. Вчера той беше открит от баща си”, обясни Славков. Той смята, че Кристиян се е самоубил заради стреса, получил при катастрофата от преди седмици.

Алпинисти вадят тялото на 16-годишния Кристиян

Алпинисти ще вадят тялото на 16-годишния Кристиян, който бе намерен днес мъртъв в района на Триград, съобщиха от ОД на МВР- Смолян. Тр...

Според местен жител и участник в издирването, смъртта на Кристиян е нещастен случай. Това е друга версия за инцидента, че момчето се е опитало да се качи на скалата, откъдето да има видимост към селото, пише още "Фокус".

Пътят, където е станала катастрофата на 8 юли, не е осветен, няма и тротоари. Триград се посещава от много туристи и това е предпоставка за бъдещи инциденти. Кметът Цветан Славков каза, че от Община Девня са обещали от капиталовите разходи за 2018 година да бъдат заделени средства за изграждане на цялостен тротоар и от двете страни на улицата и за инсталиране на осветление от изхода на пещерата до самото село.

Кметът заяви, че погребението на Кристиян е днес, а в Триград е ден на траур в памет на момчето.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока
Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока

Цената на природния газ в Европа започна да поскъпва в края на зимата, най-вече в резултат на притеснения, свързани с доставките на синьо гориво. Ремонти...