Почернени родители: Не приемаме с новия НК да намаляват наказанията за безотговорно шофиране

13329
Почернени родители: Не приемаме с новия НК да намаляват наказанията за безотговорно шофиране
Снимка: БГНЕС

Правната комисия вече прие промените, които внесохме по отношение на Закона за движение по пътищата. Това каза пред Нова телевизия Галя Горанова, майката на Влади - един от загиналите в зверска катастрофа младежи преди повече от два месеца край Луковит.

Тежката катастрофа се случва на 5 километра от Луковит, 5 минути преди 9:00 на 5 май. Върху “Реното”, с което пътували 20-годишните плевенчани Влади, Цвети, Ники и Иван внезапно връхлита луксозно БМВ, което се движи с огромна скорост в насрещната лента. При челния удар на място загива шофьора на “Реното” – Владислав, а на път за болницата издъхва и возещия се на задната седалка Ники. Приятелката на Влади – Цветелина, продължава да се бори за живота си в Плевенската болница, а Иван е по-леко ранен.

Завишават санкциите за дрогираните и пияните шофьори

Депутатите от Комисията по правни въпроси приеха на първо четене изменения в Наказателния кодекс, с които завишават санкциите при шофир...

След катастрофата шофьорът на БМВ бяга от мястото на инцидента, но няколко часа по-късно е заловен от полицията. Установено е, че 30-годишният водач на софийската кола не притежава шофьорска книжка и е криминално проявен с над 90 регистрации.

Не приемам становищата в новия Наказателен кодекс, както и на правосъдния министър Зинаида Златанова , за смекчаване на наказанията по отношение на неразумното шофиране, категорична беше Горанова. Самата Златанова засега не коментира темата.

Наскоро разбрах от един приятел, че индивиди, които шофират без книжи, наричат пробацията промоция. Искам вече да не могат да го правят, каза Горанова. И призна, че се е обсъждала и идеята при по-леки катастрофи виновните да работят като санитари, за да видят с очите си какво са сторили с неразумното си поведение.

Даден беше и пример в друга насока – сега не може да се конфискува автомобил, който не е собственост на шофиралия. Но може да се наложат по-високи глоби – това предлагаме, а между различните комисии и нива на приемане идеите идват една след друга, добави Горанова.

Майката на загиналия трагично Паоло иска шофьорът да си поеме вината

Убиха детето ми, това не беше катастрофа. Излязохме с тротинетката, караха с негово приятелче. Каза ми: „Мамо, знаеш ли кой е тук...

Две прекрасни момчета си заминаха, а сестра ми никой не знае в какво състояние ще се събуди – само Господ, каза сестрата на стоящата вече 61 дни в реанимация Цветелина. Тя е на командно дишане, храни се през тръбичка, ще се учи да се храни, да се движи, да става.

В понеделник, 7 юли, ще се гледа мярката за неотклонение на „убиеца на пътя”. Прокурорът иска той да остане в ареста, но вероятността да излезе е много голяма.

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com