Починалият в Брюксел българин не се е самоубил, твърдят близките му

2328
Починалият в Брюксел българин не се е самоубил, твърдят близките му
Снимка: БГНЕС

Близки на открития мъртъв българин в Брюксел категорично отрекоха неговата смърт да е самоубийство, каквито бяха първоначалните предположения. Искрен Йорданов беше намерен в гараж в китайското посолство в белгийската столица.

Майката на 36-годишния мъж Елка Дочева обясни пред BTV, че той заминал за Брюксел на 13-ти септември, за да посети своя приятелка.

„Приятелка го е извикала в Брюксел. Успяхме да влезем в профила му в месинджър, откъдето знаем, че тя го е извикала. Казала му е, че е без пари, че е на улицата, че временно е при братовчедка, но трябва да се махне. Той и предлага тя да отиде в Германия, но тя му казва, че няма пари за билет и той трябва да я вземе”, разказва майката.

Интересна е и връзката с въпросната приятелка на Искрен, която няколко пъти е променяла версията си за случилото се в разговор с близките на Искрен.

„Първо каза, че не го е викала. След това каза, че са се скарали и са се разделили. След това каза, че не са се карали. Каза, че го е оставила на гарата, за да си чака автобуса. Не дава никаква информация, само повтаря, че не знае”, разказва Елка Йорданова пред Нова тв.

В момента близките вече нямат връзка с нея. Тя все още не била разпитана, по думите им, от властите в Брюксел.

Майката и синът се чули няколко пъти по телефона. Първият - за кратко - Искрен звучал добре, без признаци на притеснение. Вторият - преди да изчезне момчето обаче се появило нещо притеснително.

„Последното което каза е, че има страхотен проблем с някакви пакистанции не знае дали ще се оправи, дали ще може да се прибере”, разказа майката Елка Йорданова.

Приятели на Искрен в Германия обяснили, че от немската полиция са търсели негови близки, но не казали защо.

Братът на починалия – Диян Йорданов обясни, че е бил извикан в полицията, за да получи писмо. В него се твърдяло, че смъртта на Искрен е заради самоубийство. По думите му никой не е дал отговор на това, какво точно се е случило.

Снахата на Искрен – Илияна Йорданова сподели, че поддържа постоянна връзка консула ни в Брюксел. По думите ѝ Министерството на външните работи не е знаело за инцидента. Там разбрали едва, след като от семейството изпращат писмо.

Българин открит мъртъв в китайското посолство в Брюксел

36-годишният Искрен Йорданов от Русе е бил намерен мъртъв в гаража на китайското посолство в Брюксел, съобщи bTV. Йорданов е заминал з...

„Единствено разбрахме, че тялото му се намира в морга от 8 дни. То освободено за прибиране и предстои да бъде транспортирано до България”, допълни Илияна.

Завеждащия в консулската служба към българското посолство в Брюксел – Малин Месалски заяви, че към момента усилията са насочени към обгрижването на родителите на загиналия Искрен.

По думите му семейството трябва да вземе решение какво да се прави с тялото. Направен е контакт и с предложената от близките погребална агенция.

Дипломатът подчерта, че всички въпроси около смъртта на 36-годишния българин са в компетенциите на разследващите власти. Какво е правил българинът в китайското посолство обаче така и не стана ясно.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Освободиха под гаранция журналиста Димитър Стоянов

Стана ясно кога ще бъде освободен от ареста Димитър Стоянов

Разбиха схема за регистрация на автомобили с фалшиви документи

Божков отива на съд по хазартното дело - нанесъл 560 млн. лв. щети на бюджета

След като шофира дрогирана: Певицата Диона се изправи пред съда

ВАС върна лиценза на "Делта гард"

Обвиниха Динко от Ямбол за участие в организирана престъпна група

Била се самонаранила: Намушканата жена в дома й промени показанията си

Кокаин за 1,5 млн. хванаха в камион на "Калотина" (ВИДЕО)

Внесоха в съда обвинителния акт срещу шофьора, причинил смъртта на Ани и Явор на пешеходна пътека

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com