Полицията ще внимава за възможни атентати по Великден

677
Полицията ще внимава за възможни атентати по Великден
Снимка: БГНЕС

Повишено внимание за възможни терористични актове по Великденските празници ще има в МВР. Според оперативните данни в България и в цяла Европа има повишен риск от тероризъм. Конкретни заплахи обаче няма. Това стана ясно вчера по време на пресконференция, на която бяха представени мерките за сигурност за почивните дни.

На местата, където ще има струпване на хора - пътища, метростанции, летища и търговски обекти - ще има полицейско присъствие. Ще има и повече проверки на гражданите. Вече са проверени 1484 обекта - църкви и храмове. В 29 обекта ще има дежурни пожарни, а са съставени и 5 акта заради неизправни електрически инсталации.

Предложение: В срок от 30 дни МВР да е наясно със самоличността на влезли нелегално чужденци

30 дни – това е срокът, в който българските власти трябва да установят дали чужд гражданин, влязал нелегално в България, действит...

„Разпоредени са повече проверки на взривове и пиротехника. Между 13 и 17 април ще има акция за проверки за алкохол по пътищата”, каза Христо Терзийски, оглавяващ Главна дирекция „Национална полиция”, цитиран от в. "Монитор".

Младен Маринов от СДВР каза, че патрули от КАТ и Охранителна полиция ще подпомагат трафика. Събиранията около храмовете ще са обезпечени с патрули. Съвети на специалистите преди струпване в храмовете са: да видим къде са изходите за евакуация, да пазим хората около себе си от огъня на свещите, не носете тежки чанти, пазете се от джебчии, носете си лични документи.

От Гранична полиция съобщиха, че продължават срещите, на които се договаря облекчаване на процедурите по преминаването през границите. Предвидени са повече хора по пунктовете. Ще се работи без прекъсване, дори и при смяната на екипите. Междувременно Европа позволи облекчаване на проверките по границите. Те ще се извършват по метода „анализ на риска“. Униформените ще отбиват за инспекция само коли и лица, за които има подозрение, че минават по рискови маршрути или че могат да превозват нещо опасно.

Бойко Рановски от Пътна полиция заяви, че на 13 април, по заповед на АПИ, ще бъде ограничено движението на камиони. Основният трафик ще е по магистралите. Там, където има ремонти, ще се струпат опашки, предупреди Рановски.

Георги Арабаджиев: В България и в цяла Европа има повишен риск от терористична дейност

В България, както и в цяла Европа, има повишен риск от терористична дейност, но конкретна заплаха няма. Това каза на пресконференция гл...

„Очакваме и голям трафик от Румъния към Черноморието. Предвидили сме достатъчно патрули навсякъде. Засилваме контрола по всички направления”, каза още той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Полицията с акция в бежанския център в "Овча купел"

Тежка катастрофа между кола и два мотора в София

МВР: Фалшивите сигнали за бомби в София са подадени от страна извън ЕС

Европрокуратурата претърсва хотели в наш ски курорт заради измама със субсидии

Заловиха нелегални мигранти в дипломатическа кола на "Капитан Андреево"

Дървосекачи се биха с пръти край Кърджали

Пиян разхвърля магазин в Асеновград

Бременна в деветия месец почина в болницата в Кърджали

Разбиха мрежа за нелегална продажба на хормонални медикаменти

Бомбени заплахи в Софийския университет и Съдебната палата

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com