Прокуратурата даде на съд Лютви Местан и бащата на загиналото 6-месечно бебе за катастофата край с. Загорско

1906
Прокуратурата даде на съд Лютви Местан и бащата на загиналото 6-месечно бебе за катастофата край с. Загорско
Снимка: Pixabay

Окръжната прокуратура в Кърджали внесе обвинителен акт срещу Лютви Местан и Юсеин Ахмед Тефик за катастрофата край село Загорско, Кърджалийско, при която загина 6 месечно бебе. Предстои Окръжен съд – Кърджали да насрочи делото в разпоредително заседание в двумесечен срок.

От пресцентъра на Апелативна прокуратура - Пловдив съобщават:

Кой е виновен за катастрофата с участието на Лютви Местан?

15-и месец продължавам да съпреживявам трагедията от 14 април миналата година. Няма да поема върху себе си чужда вина и грях. Така Лютв...

"Днес Окръжна прокуратура - Кърджали внесе в Окръжен съд – Кърджали обвинителен акт срещу Ю.А. (бел.ред. - Юсеин Ахмед Тефик, баща на загиналото дете), на 33 г., и Л.М. (бел.ред. - Лютви Местан), на 59 г., привлечени като обвиняеми за причиняване на пътнотранспортно произшествие, извършено при условията на независимо съпричиняване."

Обвиненията срещу бащата: 

"Ю.А. е предаден на съд за това, че на 14 април 2019 г. на главен път I-5 на кръстовището на главен път I-5 и път за с. Загорско, обл. Кърджали, при управление на лек автомобил марка „БМВ“ с кърджалийска регистрация, нарушил правилата за движение по пътищата по Закона за движение по пътищата и Правилника за прилагане на Закона за движение по пътищата, като сам и в условията на независимо съпричиняване с Л.М., водач на лек автомобил, марка „Фолксваген Фаетон“ с пловдивска регистрация, извършил пътнотранспортно произшествие, като не се движел възможно най-вдясно в платното за движение, не намалил скоростта и в случай на необходимост не спрял, когато е възникнала опасност за движението.

Ю.А. се движел със скорост над нормативно разрешената от 90 км/ч. за участъка, навлязъл върху остров с налична пътна маркировка и не осигурил всички условия за безопасното превозване на малолетния пътник в автомобила му – 6-месечно дете, като не му поставил обезопасителните колани на системата за обезопасяване на деца в колата, която не била монтирана с триточков колан за задната седалка, в резултат на което по непредпазливост причинил смъртта на малолетното дете – престъпление по чл. 343 ал. 1 буква В вр. чл. 342 ал. 1 пр. 3 от Наказателния кодекс."

Обвинението срещу Лютви Местан:

Готова е автотехническата експертиза за катастрофата с Лютви Местан

"Готова е автотехническата експертиза за катастрофата с Лютви Местан. Разследването по случая продължава", заяви заместник-окръжният пр...

"На съд е предаден и Л.М. за това, че на 14 април 2019 г. на главен път I-5, на кръстовището на главен път I-5 и път за с. Загорско, обл. Кърджали, при управление на лек автомобил марка „Фолксваген Фаетон“ с пловдивска регистрация, нарушил правилата за движение по пътищата по Закона за движение по пътищата и Правилника за прилагане на Закона за движение по пътищата, като сам и в условията на независимо съпричиняване с Ю.А., водач на лек автомобил марка „БМВ“, извършил пътнотранспортно произшествие, като при подхождане към кръстовището с Главен път I-5, идвайки от път без предимство, извършвайки маневра завиване наляво и навлизане на път с предимство, не се съобразил с пътен знак Б2, не се съобразил с идващия по пътя с предимство към кръстовището лек автомобил, марка БМВ, не го пропуснал, в резултат на което по непредпазливост причинил смъртта на малолетното дете, пътуващо в другия лек автомобил."

Обвинените са пуснати под гаранция:

Спрямо Ю.А. е определена мярка за неотклонение „Гаранция“ в размер на 1000 лева, а спрямо Л.М. – мярка за неотклонение „Гаранция“ в размер на 10 000 лева.

Специален надзор

 

Удължават с два месеца срока за разследване на катастрофата с Лютви Местан, отново

До 14 декември се удължава срока за разследването по делото на Лютви Местан. То е за смърт по непредпазливост на 6-месечно бебе. Това е...

От съобщението става ясно, че делото закатастрофата край с. Загорско е наблюдавано от екип от прокурори от Окръжна прокуратура – Кърджали, като разследването се е извършвало от екип следователи от ОСлО към ОП –Кърджали.

Досъдебното производство е било взето на специален надзор от Върховна касационна прокуратура и от Апелативна прокуратура – Пловдив.

Събраните доказателства по делото са над 1 200 страници, разпределени в 12 тома. По време на разследването са били разпитани като свидетели 22 лица.

Сред веществените доказателства са и двата леки автомобила, участвали в инцидента – БМВ и „Фолксваген Фаетон“, които се намират на съхранение в база на МВР. Изготвени са четири съдебно-медицински експертизи, комплексна и петторна автотехнически експертизи, както и химически експертизи, които са установили, че няма наличие на алкохол в кръвта на двамата водачи.

Блъснатото от Местан семейство: Не спря, блъсна ни - виновен е

Разследването на катастрофата с Лютви Местан ще бъде удължено

Удължен е срокът на разследване на катастрофата с лидера на партия ДОСТ Лютви Местан, при която загина 6-месечно бебе. Това съобщи гово...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Дървосекачи се биха с пръти край Кърджали

Пиян разхвърля магазин в Асеновград

Бременна в деветия месец почина в болницата в Кърджали

Разбиха мрежа за нелегална продажба на хормонални медикаменти

Бомбени заплахи в Софийския университет и Съдебната палата

Измъчвани и пребивани: 21 българки са били карани да проституират в Италия

Дават 50 000 лева за откриването на Ивана от Дупница

Апелативният съд в Пловдив гледа делото по случая „Цалапица”

Откриха трупа на мъж след потушаването на пожар в Благоевград

Излъгаха, че им е син: Мъж и жена се опитаха да извадят българска лична карта на чужденец

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com