Проверяват шофьорите за алкохол в Сливенско

8080
Проверяват шофьорите за алкохол в Сливенско
Снимка: БГНЕС

От 18 до 21 януари  на територията на област Сливен се провежда специализирана полицейска операция “Алкохол”, съобщиха от ОДМВР- Сливен.

Осъществява се контролна дейност над водачите на всички видове МПС, включително водачи на тежкотоварни автомобили и автобуси. Водачите се проверяват приоритетно за следните нарушения:

Следи се спазването на скоростта в Сливен

Контролът по спазване на скоростта на територията на Сливен е на лице и през януари 2014 година, съобщи ОДМВР. Полицейски служители са...

- употреба на алкохол или други упойващи вещества;

- неправоспособност;

- без „Гражданска отговорност” на автомобилистите;

- МПС със затъмнени стъкла на предните врати;

- неспазване на предимство;

Задържаха джебчия в Сливен, търсят съучастника му

За кратък период от време полицейски служители от РУП-Сливен са установили извършителите на дребна кражба, съобщи ОДМВР Вчера (15 януа...

- движение с превишена скорост;

Проверките се извършват по първокласните и второкласните пътища в областта, както и по  пътищата  разположени в планинската част на областта, а така също и  по нискокласната и общинска пътни мрежи, включително и в тъмната част на денонощието. Проверки  се извършват и в градовете и най-вече в малките населени места на общините.

По републиканските пътища и в гр. Сливен контролът  се осъществява, чрез прилагането на „Широкообхватния метод”.

През 2013 г. на територията на ОДМВР- Сливен са регистрирани 187 тежки ПТП с 23 убити и 243 ранени. Сравнението с 2012 г. показва намаление на всички индикатори, характеризиращи състоянието на безопасността на движението - намаление на ПТП с 28, на убитите с двама и на ранените с 68.

Независимо от общото подобрение на средата за сигурност по безопасност на движение, се наблюдава влошаване на териториите на община Нова Загора- увеличение на убитите с един и община Котел, където всички индикатори са положителни- увеличение на ПТП с 5, убитите с 4 и ранените със 7.

Изготвят карта на хранителното натравяне в Сливенско

До няколко дни ще бъде изготвена и изпратена на здравното министерство картата за хранителното натравяне в Сливенско, съобщи "Фоку...

През 2013г. поради употреба на алкохол са регистрирани 19 ПТП, при които са убити 4 и ранени 20 участника в движението. Налице е увеличение по всички индикатори-  ПТП с 10, убитите с 4 и ранените с 8.

През първите два дни на операцията на територията на община Сливен са установени трима водачи, употребили алкохол над 0,5 промила, двама са отказали да им бъде извършена проверка с техническо средство, трима са неправоспособните и четирима са без застраховка “Гражданска отговорност”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com