Разбиха престъпна група, извършвала престъпления против интелектуалната собственост

1491
Разбиха престъпна група, извършвала престъпления против интелектуалната собственост
Снимка: Пресцентър на МВР

Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" иззе огромни количества дрехи, около 500 г злато и парични суми в различни валути при нова специализирана операция. Задържани са шестима души, а на трима от тях са повдигнати обвинения, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Акцията е реализирана в София и в Русенска област на 12 декември от служители на отделите „Център-север“ и „Киберпрестъпност“ при ГДБОП, както и на ОДМВР – Русе. Причината е доказване и документиране на дейността на организирана престъпна група, занимаваща се със съхранение и разпространение на стоки, обозначени със запазени търговски марки, без разрешението на правопритежателите. От снимки на ГДБОП се вижда, че са иззети и часовници, носещи марката Rolex.

Конфискуваха 14 кг злато от търговски обект във Варна (СНИМКИ)

Иззеха 14 килограма златни изделия от търговски обект във Варна. Под ръководството на Окръжна прокуратура-Варна се работи по досъдебно ...

Операцията е осъществена под наблюдението на Окръжна прокуратура - Русе.

При извършените претърсвания и изземвания на три домашни адреса, склад и четири МПС-та в София са намерени и иззети 106 кашона с дрехи и аксесоари, носещи неправомерно различни марки, документи и мобилен телефон.

Други 50 денка и 71 кашона с дрехи, обувки, аксесоари и парфюми, около 500 г злато, незаконен боен пистолет с 11 патрона, 30 895 евро, 59 115 щатски долари, 39 600 лева, четири телефона и документи са открити при процесуални действия в четири жилища, два склада и пет МПС-та на територията на област Русе, допълват от МВР.

Първоначално с полицейска заповед за срок до 24 часа са задържани шестима души. На трима от тях са повдигнати обвинения за престъпления, като двама са с наложени мерки за неотклонение „задържане под стража“ за срок от 72 часа, а един - с „парична гаранция“.

Над 250 души са задържани в рамките на акция "Бяло"

Общо 252 души са задържани към 8.00 часа тази сутрин в рамките на мащабната акция срещу разпространението на наркотици. Това съобщи г...

Работата по случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство под наблюдението на прокуратурата, съобщават от полицията.

Противодействието на престъпления против интелектуалната собственост, фалшиви стоки и пари е приоритет на ЕС в областта на правоприлагането и вътрешната сигурност. Във връзка с това, на европейско ниво е разработен план за действие срещу този вид престъпни посегателства, който се осъществява в рамките на Европейската мултидисциплинарна платформа за противодействие на престъпни заплахи (EMPACT). 24 държави членки на ЕС и европейски агенции работят съвместно на международно ниво в рамките на EMPACT за неутрализиране на този тип престъпни заплахи. ГДБОП е ръководител на европейската група, която работи по линия на противодействие на престъпления против интелектуалната собственост, фалшиви стоки и пари.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Как се развиват делата за клевета в Народния театър

Пиян шофьор предизвика катастрофа с пострадали в Казанлък

Хванаха жена, купувала скъпи телефони с чужди карти (СНИМКА)

Окрал казино, но вместо пари взел тръби: Арестуваха мъж в Камено

Инвалидни пенсии за над 100 000 лева: Две жени лъгали държавата с години

Добавил си 8 години стаж: Мъж опита да излъже НОИ в Кърджали

Жена е в болница след домашно насилие в Благоевградско

Мними гадателки основаха първата ясновидска къща у нас

По инициатива на ДАНС: Международна операция ще пресича контрабандни канали

Разбивал наред: Хванаха мъж, повредил 7 автомобила във Враца

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com