"Родителите" на Мария вече са в ареста

24246
"Родителите" на Мария вече са в ареста
Снимка: gettyimages.com

Представилите се за родители на малката Мария гръцки роми са задържани от гръцката полиция и срещу тях вече е образувано наказателно производство за отвличане на непълнолетно дете, предаде Нова телевизия.

По последна информация 40-годишната Елефтерия Димопулу ще бъде прехвърлена в затвора Коридалос, а 39-годишният Христос Сали - в затвора Лариса. 

Гръцки ромски барон: Родителите на Мария са българи

Председателят на ромската общност във Фарсала, Гърция - Бабис Димитриу, заяви в национален ефир, че биологичните родители на малката Ма...

Мария е дете на българска ромка, заяви по-рано днес по време на разпит 39-годишният Христос Сали, който се представя за баща на детето. По негови думи малкото момиченце е било оставено при тях от българка с ромски произход, която е била придружавана от мъж.

Той е назовал имената на българския посредник и биологичната майка на детето. Поискал е също да бъде освободен и да се срещне с двойката българи, които, по думите му, живеят в Гърция. Твърди се, че биологичната майка знае какво е станало, но се страхува да се появи и да говори. 

Междувременно властите в Гърция съобщиха, че Мария е на 5-6 годинки, а не 4, както първоначално беше оповестено. На детето е направен преглед на зъбите, с който да се установи възрастта му.

Дали Мария е наистина с български произход или е похитено и продадено дете се очаква да стане ясно след изследванията, които ще бъдат проведени от антрополог, за да се определи нейният етнос.

Познавате ли това дете?

Детето, което бе открито в ромски катун в Гърция наистина е с български произход и се казва Мария. Тя знае само няколко ромски думи, ко...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com