Спецпрокуратурата обискира адреси на брата на президентския секретар по правни въпроси

2576
Спецпрокуратурата обискира адреси на брата на президентския секретар по правни въпроси
Снимка: БГНЕС

Спецпрокуратурата влезе в жилищата на брата на Пламен Узунов - Ангел. Униформени претърсват два адреса в Пловдив, предаде БГНЕС.

Акцията е във връзка с разследването за търговия с влияние. Преди седмица бяха претърсени и жилищата на Пламен Узунов. Бившият полицейски началник в Пловдив и настоящ секретар на президента бе разпитан във връзка с разследване за търговия с влияние. Ангел Узунов е бивш полицай, а понастоящем движи частен бизнес. Той има консултантска фирма за охранителна дейност. По време на акцията Узунов е бил извън дома си.

Само сме на здравей-здрасти, защото е съсед, но друго не, разказаха съседи.

Ангел като съсед, добър ден, здравейте и така. Много възпитан човек, на третия етаж е, понеже аз съм на 4-тия.

Спецпрокуратурата с нови разкрития по случая Узунов - Бобоков (СНИМКИ)

Спецпрокуратурата пусна нова порция СМС-и между разследваният за търговия с влияние секретар по правните въпроси Пламен Узунов и бизнес...

Просто като дойдох само видях полицията, но нищо повече. Аз даже не знаех и защо са тук, каза друг съсед.

Специализираната прокуратура провежда действия по разследването по образувано досъдебно производство за престъпно сдружение с цел търговия с влияние. Случаят е свързан с разменената кореспонденция между бизнесмена Пламен Бобоков и Пламен Узунов, секретар на президента по правни въпроси и антикорупция.

В тази връзка на четири адреса – в София, Пловдив и Русе, ползвани от търговски дружества, представлявани и управлявани от П.Б. и А.У., се извършват претърсвания и изземвания. Действията целят събирането на доказателства, относими към изготвената компютърно-техническа експертиза на ползван от П.Б. мобилен телефон.

В тази връзка и след разрешение на наблюдаващите прокурори, Специализирана прокуратура оповестява допълнителна информация, съдържаща се в експертизата:

На 05.06.2019 г. чрез мобилно приложение „Prezident-Pl. Uzunov” изпраща до П.Б. прикачен файл със следното наименование: „Pismo_za_mandat”. Документът съдържа 6 страници и представлява Писмо за мандат за извършване на консултантска дейност по Проект „Изследване и анализ на външните и вътрешните рискове и заплахи, застрашаващи корпоративната сигурност на “Приста ойл холдинг ЕАД“. Консултант по проекта е търговско дружество „Ентърпрайз Сикюрити Сървисиз ЕООД“ с управител Ангел Узунов.

Президенството: Нямаме отношение към получаване или отказ за даване на гражданство

"В отговор на журналистически въпроси прессекретариатът на президента информира, че получаването или отказът за получаване на българско...

В писмото е посочено, че цената на услугата е определена в съответствие с времето, необходимо за изпълнение на ангажимента и характера на услугата на екип от експерти в различни области, и възлиза на BGN 5000 (пет хиляди български лева) без включен ДДС месечно, считано от 01.06.2019 г., за срок от една година. Прикаченият документ съдържа подпис на управителя на „Ентърпрайз Сикюрити Сървисиз ЕООД“ и печат на дружеството. В документа се посочва още, че с приемането и подписването на писмото от страна на “Приста ойл холдинг ЕАД“, същото се счита за получаване на мандат за извършване на консултантските услуги. В отговор на изпратения от „Prezident-Pl. Uzunov” файл с горепосочената информация, П.Б. предоставя адрес на личната си електронна поща.

Анализът на кореспонденцията между П.Б. и „Prezident-Pl. Uzunov” сочи, че двамата многократно обменят информация по въпроси, свързани с външната политика на Република България, в т.ч. и кандидатури за български посланици в страни извън Европейския съюз.

Вижте още:

Румен Радев: Прокуратурата се очертава все повече като политически играч

Пламен Узунов: Обвиненията са безпочвени, чист съм пред себе си

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Мними гадателки основаха първата ясновидска къща у нас

По инициатива на ДАНС: Международна операция ще пресича контрабандни канали

Разбивал наред: Хванаха мъж, повредил 7 автомобила във Враца

Внук отмъкна 25 000 британски лири от дядо си в Хасково

Мигрантски наплив към София: МВР хвана 12 души в бус

Разбиха схема за преработка и разпространение на оръжия

За да има дело: Прокуратурата трябва да преработи обвинителния акт по "НАПлийкс"

BIRD: Димитър Стоянов бе нападнат от пиян данъчен, защо той не е задържан?

Мъж загина при катастрофа в Силистренско

Заради имунитет: Прекратиха временно делото за клевета на Гешев срещу Славов

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com