Свидетели: Карлос Контрера беше пиян и се държа непристойно с жени

7180
Свидетели: Карлос Контрера беше пиян и се държа непристойно с жени
Снимка: Ивелина Пламенова/Facebook

Непровокирана агресия от страна на Карлос Контрера към възрастна, бездомна жена – в това а убедени две жени, които са станали свидетели на случката от петък вечер (14 септември) – Ирина Кръстева и Ивелина Пламенова.

Случката се разиграва при метростанция "Сердика". Ирина и Ивелина споделят, че възрастната жена – Дора Николова, ги е помолила да ѝ помогнат с багажа. Тогава се появил Контрера, който слизал по стълбите и изритал чантите на жената. Той беше в нетрезво състояние, категорични са жените. По думите им пред Нова телевизия, Контрера обяснявал, че било опасно да се слага така багаж, както и било забранено - затова го изритал.

Карлос Контрера от ВМРО нападнал възрастна жена?

Възрастна жена подаде сигнал в Трето районно управление на столичната полиция срещу общинския съветник от ВМРО Карлос Контрера. Според ...

Сега ще ти покажа кой съм аз – така Контрера отговорил на една от жените, Ирина. Тя разказва, че той я хванал под мишница и почнал да я влачи. Продавачката от близката билетна будка повикала полиция и полицаи дошли на място. Не последвал обаче арест – а според Ирина Контрера се държал високомерно и проявявал отношение към другите участници в случката като "към просяци".

Ирина добави, че е подадена жалба срещу Контрера – в Трето районно управление.

Самият Контрера коментира случилото се във Facebook в типичен стил – като злостна акция, на "джендър активистки", но в момента постът му не е видим. По думите му, цитирани от Нова телевизия от изявлението му във Facebook, той действително ритнал багажа на възрастната жена – защото бил изоставен и може би не било разумно да прави такова нещо, ако ставало въпрос за опасен багаж, но една от двете свидетелки посегнала да го удари. Да, имаше "нещо такова" – но след като той ме дърпаше, аз се опитах да се отскубна, заяви Ирина, за която става въпрос. Двете с Ивелина се надяват Контрера да си получи заслуженото, както и да намерят дом на възрастната баба Дора.

Ето и пълният текст от казаното от Контрера в личния му профил във Facebook:

"За силата на манипулациите в социалните мрежи и фалшивите новини. От вчера се разпространява снимка от профил на джендър активистката. Драматичният коментар е как съм ритнал багажа на една баба на метростанция "Сердика" вчера (бел. ред. - 14 септември) към 20:00. Всъщност фактите са доста по-различни от направените внушения от "свидетелката" и нейната дружка.

София прайд: Карлос Контрера е политически мъпет

Устойчива позиция на ВМРО за провеждането на София прайд е, че "това е един чужд културен ход, който всяка година ни се натрапва все по...

Слизам по стълбите на метростанция "Сердика" откъм ул. "Трапезица". Виждам долу до стълбите откъм рампата за колички кашон и чанта. Изоставен багаж очевидно, защото около него не виждам никой да седи, а хората го подминават. Ритвам кашона, после чантата. Някакво момиче, после и второ се разкрещява защо ритам багажа на бабата. Казвам, че е изоставен багаж.

Започва разправия, Едно от момичетата посяга да ме удря и отиваме при полицая, охраняващ входа на метрото.. Служителят ни взема личните карти, връщаме се при багажа. Дошла е бабата с чаша фреш в ръка, момичетата казват, че си оставила багажа, защото и тежал и търсела кой да ѝ го качи нагоре. Разбирам, че вероятно го е оставила и е ходила да си купи фреша. Полицаят вика патрул от 3-то РУ. Качваме се на входа на метростанцията и чакаме.

Бабата си качва багажа. Седим на перваза и чакаме – оттам е и фамозната снимка. След около 15-20 мин. идва патрул с двама полицаи, представя се полицай Несторов или нещо подобно и ми обяснява, че не може да ритам така изоставен багаж, ами ако вътре има нещо опасно. Има логика и в това. Колегата му записва данните и вероятно описва обстановката за доклада им до дежурната. Пита бабата ще подава ли жалба - тя казва, че не желае. Пита едно от момичетата, тя казва - да се върне другото момиче, то щяло жалба да подава. Връщат ми личната карта и си тръгвам.

Разпространяваната история обаче е друга. Десетки хора ми пишат, звънят, някои ме псуват, други сипят заплахи, че ще ме пребиват. Нормална реакция, когато видиш нещо подобно написано.

Изводите са няколко. Най-важният е, че полицията работи и реагират на всякакви ситуации. Полицаите си свършиха съвестно работата. На второ място е проблемът с изоставените багажи и как да реагираме, като видим такъв. Поуката, която си взех, е, че веднага се вика полиция, за да не стават недоразумения и, не дай Боже, бели. На трето място - всеки може да стане жертва (поради умисъл, както е в случая) на злостна кампания в социалните мрежи. В случая един джендър активист, защитаващ ЛГБТИ доктрината, пусна една нелепа история, за да маскари. Надигна се вълна от възмущение и фейсбук правосъдие.

70% от децата в България са жертва на насилие в семействата си

Изследване, проведено от Синдиката на българските учители и МВР, показва, че 70 процента от децата в България са жертва на насилие в се...

Между другото личният ми профил за пореден път е блокиран за 30 дни от края на м. август т.г., защото е докладван от същите тези организирани ляволиберали. Доста трябва да се замислим за тези неща."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

ВИДЕО: Полицията установи вандала на гроба на патриарх Неофит, вижте поругаването

По заповед на Стоянов: ГДБОП с акция срещу корупция и контрабанда по границата

Корупцията е завладяла държавата: Мнението на над 80% от българите

Инцидент с тротинетка: Тийнейджър пострада в Бургас

Отново отложиха делото срещу бившия шеф на Агенция „Митници“ Петя Банкова

Вандали поругаха гроба на патриарх Неофит (СНИМКИ)

Самоуличава ли се Живко Коцев, че е бил част от престъпна група?: Говори Бойко Найденов

Рунд 2: Отново ще опитат да изслушат Сарафов, Гешев и Цацаров в комисията "Нотариуса"

Изслушват шефа на ДАНС и служебния финансов министър за акцията в митниците

Съдът гледа мерките на Петя Банкова и Стефан Димитров

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com