X
 
 

Съдът остави за постоянно в ареста Йоан Матев

1866 0
photo of Съдът остави за постоянно в ареста Йоан Матев
Снимка: БГНЕС
Софийският градски съд остави за постоянно в ареста Йоан Матев, обвинен за убийство в Борисовата градина, предаде репортер на БГНЕС.

Матев е обвиняем за убийството на 15-годишния Георги, извършено на 2 юни 2015 година.

Съдът със заседание по делата на Емилия Ковачева и Йоан Матев

Софийският апелативен съд (САС) ще заседава днес, 18 юни, по делото срещу акушерката Емилия Ковачева, предаде БГНЕС. Ковачева е подсъди...

На днешното заседание съдът разпита свидетели. Показания даде и Божидар Шуманов, който е изготвил съдебно-компютърната експертиза. От думите му в зала стана ясно, че е засякъл разговор между Стефания Коларова и Константин Малчев, които в злополучния ден са си писали. Малчев е бил потърсен от момичето, което се предполага, че му е изпратило текст, разпространен от полицията. В него се посочва, че Матев е бил разпознат и е бил облечен със същите дрехи, с които е извършено убийството.

В зала адвокатът на обвиняемия поиска мярката му за неотклонение от „задържане под стража“ да бъде изменена в по-лека. За пореден път поиска и отвод на прокурорите Тихомир Янчев и Зоя Манасиева, но съдът не прие искането им.

По време на делото стана ясно още, че според защитата и майката на Матев той е бил „натопен” и не е истинският извършител на деянието.

БГНЕС припомня, че през ноември 2017 година Софийска градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт срещу Йоан Матев. Той е предаден на съд за това, че на 2 юни 2015 г. в 11.43 ч. в град София, в парк Борисова градина, като непълнолетен, но като е могъл да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си, умишлено е умъртвил непълнолетния Георги като му нанесъл един удар с нож. В резултат на това били засегнати жизнено важни органи и настъпила масивна кръвозагуба, довела до смъртта на пострадалия.

Поредно заседание по делото за убийството на Георги в Борисовата градина

Софийски градски съд (СГС) ще заседава днес, 22 януари, по делото срещу Йоан Матев за убийството в Борисовата градина, предаде БГНЕС. ...

Оръжието на престъплението е намерено в близост до местопроизшествието. Матев избягал и изцяло променил външния си вид, навиците си и социалните си контакти.

При едно от заседанията адвокатите на Йоан поискаха делото да се прекрати и процесът да бъде засекретен. Искането беше отхвърлено.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители