Съдът продължава да умува дали "тъп" е обида по делото "Борисов - Бареков"

15386
Съдът продължава да умува дали "тъп" е обида по делото "Борисов - Бареков"
Снимка: БГНЕС

Софийски районен съд (СРС) ще гледа делото, по което лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов съди лидера на "България без цензура" Николай Бареков за обида. Според Борисов Бареков го е нарекъл "тъп".

В тъжбата си Борисов казва, че на 19 октомври в предаването "Дикофф" по Нова телевизия, Николай Бареков е отправил сериозна обида към него, като е заявил: "ми той е тъп, той по принцип е тъп". Бареков е казал още, че Борисов е собственик на Нова телевизия и на футболен клуб "Левски". Това според Борисов е явна демонстрация от страна на Бареков, да го компрометира и да унизи честта му.

Борисов иска от съда да наложи на Бареков наказание обществено порицание и глоба в размер на 10 000 лева.

На последното заседание по делото бяха разкрити любопитни подробности от поведението на лидерът на ГЕРБ. Никола Николов, който е от пресцентъра на ПП ГЕРБ разказа, че лидерът на партията си хвърлил и сакото, което при тях е признак, че е много ядосан. Когато му разказали за думите на Бареков, бившият премиер започнал и да се възмущава: "как може този човек да говори тези неща за мен", имайки предвид, че е бил главен секретар на МВР, премиер, председател на най-голямата политическа партия.

Адвокатите на Бареков поискаха тъжителят да посочи в жалбата си на кое точно смислово значение на думата "тъп" го е обидило и посочиха няколко определения от речника. Съдът не се съгласи с това.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com