Убиецът на 29-годишната Виола тормозел и семейството на бившата си съпруга

13737
Убиецът на 29-годишната Виола тормозел и семейството на бившата си съпруга

Най-вероятната причина за убийството на 29-годишната студентка Виола Николова от приятеля й Стефан Станев е ревност, неразбирателство и употреба на наркотици. Това каза прокурор Емилия Русинова, ръководител на Софийска градска прокуратура, на брифинг в Съдебната палата.

Стана ясно, че убийството е извършено по изключително жесток начин. Момичето е пребито до смърт, със забит нож във врата след скандал между двамата. Пред криминалистите Стефан заявил, че не се чувства виновен за убийството. Очаква се в сряда прокуратурата да поиска постоянно задържане под стража.

Ревност и употреба на наркотици са причините за жестокото убийство в София

Мъж е задържан за убийството на своята приятелка по особено жесток начин. Извършителят и убитата са 29-годишни. Това каза прокурор Емил...

В ефира на bTV Красимира Манчева, майка на бившата съпруга на Стефан Станев, разказа, че са изпращали множество жалби включително до прокуратурата, тъй като Стефан тормозел близките й. Тя отбеляза, че колкото пъти са поискали съдействие от МВР, то не им е отказано. Красимира Манчева каза, че Стефан е заплашвал и малката й дъщеря. Жената сподели, че през последните години семейството е живеело в страх.

Красимира Манчева получава обаче отказ през последната жалба, която изпраща в прокуратурата, с мотив, че няма основание. Впоследствие Стефан е настанен в клиниката в Корило. Манчева коментира, че многократно е разговаряла с родителите на Стефан. По думите й, животът на 29-годишната Виола е можел да бъде спасен, ако институциите си бяха дали сметка за това, което става, със Стефан.

Красимира Манчева призова институциите да обръщат внимание на всички сигнали колкото и маловажни да са те.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com