Ученик от Класическата гимназия е бил заплашен с нож пред самото училище

26784
Ученик от Класическата гимназия е бил заплашен с нож пред самото училище

Ученик от Националната гимназия за древни езици и култури (НГДЕК) е бил заплашен с нож на броени метри от 13 ОУ на Женския пазар, където в момента се помещава училището.

Интересното е, че въпреки „засиленото полицейско присъствие” в района, в момента на нападението не е имало нито един полицай на близо. Инцидентът е станал на 20 януари посред бял ден.

Родители на деца от НГДЕК алармират всички институции с отворено писмо

Родители на деца от Националната гимназия за древни езици и култури излязоха с открито писмо, в което настояват за решаването на пробле...

Ето самия разказ на детето:

„... днес като се прибирах от училище и не се бях отдалечил на повече от 30 метра от училището, група роми ми дойде в гръб. Те бяха надули доста силно чалга, но това не ми направи впечатление, тъй като е нормално за Женския пазар.

Един от групата се отдели и дойде до мен, като убедително ме наричаше "Пешо" и каза да се кача на тротоара, защото ходехме по улицата. Докато вървяхме вече бях сигурен, че става въпрос за цигари или нещо подобно, но изненадата беше голяма когато не ми се предложи, а ми се заповяда, че ще правя партия с тях, за да пушим билка.

Започна да ме увещава и същевременно с това бавно извади нож от джоба си и започна да си играе с него като го прехвърляше от дясната в лявата ръка.

Стоянович проявява разум и отговорност – НГДЕК се връща на ул. "Баба" 16?

Националната гимназия за древни езици и култури се връща в ремонтирания си дом на ул. "Баба" 16, пише във Facebook групата на ученици, ...

След това каза да спрем и ми нареди да видя колко пари имам. Аз извадих от джоба си някакви стотинки и той ми каза да ги давам всичките пари, без значение колко са. Аз просто му отвърнах, че няма да стане това, прибрах парите в джоба си и се извърнах рязко и побягнах.

Бягах някъде 50 м и после се обърнах, но той беше изчезнал."

Припомняме, че в края на миналата година от МВР излязоха с официални статистически данни, че районът около Женския пазар в столицата е с най-голяма концентрация на престъпления.

Въпреки това на метри от него в сградата на бившето 13 ОУ са настанени 500 деца от НГДЕК. Децата са принудени ежедневно да се сблъскват с неприлични и престъпни предложения, а засиленото полицейско присъствие не винаги може да предпази децата от набезите.

Ето защо родители на деца от НГДЕК смятат сградата на 13 ОУ за опасна

Ето в какви условия учат децата от Националната гимназия по древни езици и култури, която в момента се помещава в сградата на бившето 1...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com