Увеличават се опитите за телефонни измами

12246
Увеличават се опитите за телефонни измами
Снимка: БГНЕС

Повишена активност на телефонни измамници през последните месеци на територията на Пазарджишка област отчетоха на пресконференция от областната дирекция на МВР. Заместник-директорът Иван Васев посочи, че въпреки широката информационна кампания, проведена от полицията за предотвратяване на подобни престъпления, по-възрастните хора все още "по най-наивен начин" стават жертва на измамниците.

Групите, които действат в Пазарджишко са основно от Северна България, уточни Васев, но отказа да назове конкретни населени места. Позвъняванията са предимно на стационарни телефони, избрани на произволен принцип, а схемата е обичайната - близък е предизвикал ПТП и са нужни пари, за да се дадат на полицаи, лекари или прокурори.

Нова телефонна измама: Спешно е. Обади ми се!

От Главна дирекция „Национална полиция” съобщават за разпространявана през последните няколко седмици нова схема за извършв...

Полицията апелира към гражданите, при подобни обаждания, веднага да се свържат с роднините си и да подадат сигнал на телефон "112". Директорът на ОД на МВР - Пазарджик Йордан Рогачев даде много добра оценка на работата на полицията за изтеклото полугодие.

Той уточни, че най-добри резултати има в противодействието на притежанието и разпространението на наркотични вещества. За подобен род престъпления от началото на годината са образувани 25 досъдебни и 31 бързи полицейски производства, което е почти два пъти повече спрямо същия период на 2013 г.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com