Увеличават се сигналите от граждани, които са видяли издирваните чужденци

5197
Увеличават се сигналите от граждани, които са видяли издирваните чужденци
Снимка: БГНЕС

Продължават да постъпват сигнали в полицията от хора, които твърдят, че са видяли френската гражданка от ирански произход Езида Елхам и румънецът Мимо Попеску. Двамата са смятани за предполагаеми терористи от "Ислямска държава", влезли на територията на България през Турция.

Всеки един от сигналите се проверявал, но от ОДМВР в Бургас отказват коментар дали при някоя от постъпилите информации е установено, че става въпрос за най-търсените хора в държавата, пише "24 часа".

Прокуратурата не потвърди, че у нас са влезли представители на "Ислямска държава"

Прокуратурата не е източник на информацията, че на територията на България има представители на групировката "Ислямска държава", съоб...

Липсва потвърждение и относно разпространения днес (вторник) сутринта запис от камера на магазин в Слънчев бряг, "прихванала" двойка със сходно описание.

Десетки полицаи още в събота и неделя са обиколили всички места за настаняване в морския комплекс и са проверили регистрите.

В проверката са включени и търговски обекти. На практика обаче е невъзможно контакт да бъде осъществен с всички търговци, тъй като на територията на курорта те са хиляди. Прегледани са били записите на няколко основни хипермаркета.

Изданието пише още, че не са иззети записите от системата за видеонаблюдение, която е навсякъде в курорта. Едно от обясненията е, че за преглеждането на записите е необходим много голям ресурс от време и хора, другата - че вероятността дирените да са запечатани на тях е много малка.

Няма данни за задържани във връзка с акцията по издирването на чуждата двойка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com