X
 
 

Вече има официално обвинение срещу кмета на Червен бряг

1761 1
Вече има официално обвинение срещу кмета на Червен бряг
Снимка: БГНЕС
Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност кмета на Червен бряг Данаил Вълов. Той е обвинен за длъжностно престъпление - че през 2017 г., като публичен възложител по Закона за обществените поръчки, е нарушил служебните си задължения, предаде БГНЕС.

Според обвинението, без да са били налице основанията в закона, Вълов е прекратил обществена поръчка за доставка на топъл обяд за социално слаби в Червен бряг и Койнаре, като по този начин е облагодетелствал две свързани с него фирми.

Кметът на Червен бряг: Защо се проверява сега поръчка отпреди 2 години?

Културно нахлуха в 7 без 10 сутринта. Имаха приемливо отношение – позвъниха, имаше въоръжена жандармерия с качулки, която е малко...

Вълов беше задържан (по Закона за МВР) във вторник, 20 март, след акция на Специализираната прокуратура. Той беше разпитан и пуснат. Предстои Специализираната прокуратура да поиска от Специализирания наказателен съд да бъде отстранен от длъжност.

По време на операцията бяха задържани до 24 часа и петима служители в общината, участвали в обществената поръчка. След разпит те също бяха освободени. За момента те са свидетели по делото.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Факти 1 Факти преди 8 месеца Профил на трол?
    1.) Кметът на Червен бряг и арестуваните съветници и чиновници са от ДС-МВРо на ДС-Ванче търбух-гюфто-менгясъ караАлбинос! 2.) Червен бряг е в Плевенски избирателен район, където ВИНАГИ се кандидатира същия ДС-Ванче търбух-гюфто-менгясъ караАлбинос - и за депутатин, и за президентин, .... ! 3.) Районът е силно наситен с цигански катуни, с тарторите на който ДС-Ванче търбух-гюфто-менгясъ караАлбино виж още ›› с е в изключително близки взаимообвързаности https ://bit.ly/2Tmkeb2 (особено преди и по време на избори)! 4.) Както е тръгнало, до евро-изборите през май ще бъде ОТСТРЕЛЯН (ще даде фира) целия "кадрови потенциал" на ДС-МВРо - по места и в София, за да бъде отчетена "борба с политически организираната престъпност" по линия на клонингите на БКП+БЗНС+ДС!
Седмичен хороскоп за 9-15 декември
Седмичен хороскоп за 9-15 декември

Овен През новата седмица ще имате възможността да уредите много неща в служебен план. Ще се отворят възможности, които е добре да не пропускате...