Върнаха шефа на „ТАД Груп“ Иван Тодоров в ареста

6104
Върнаха шефа на „ТАД Груп“ Иван Тодоров в ареста

Апелативният спецсъд върна в ареста обвинения в подбудителство за кибертероризъм собственик на TAD Group Иван Тодоров, предаде БГНЕС.

По-рано по делото за мярката за неотклонение на собственика на TAD Group се появи и служителят на фирмата Кристиян Бойков, който е извън ареста. Извън ареста е и другият обвиняем – търговският директор Георги Янков.

Адвокатите на Иван Тодоров ще искат намаляване на гаранцията му

Защитата на собственика на TAD Group Иван Тодоров ще поиска намаляване на гаранцията му от 100 000 лева, предаде БГНЕС. Припомняме, че ...

Искането на адвокатите на Тодоров Бойков да бъде разпитан не беше уважено. Отхвърлено беше и искането на прокуратурата делото да се гледа при закрити врата.

Фрапиращо или не обаче Тодоров се отзова зад решетките с мотив, че той говори с Кристиян Бойков на терасата в офиса на фирмата за ефекта от разпратените до медиите данни от НАП. Само че самата прокуратура, пускайки доказателства по делото в медиите, включително снимки от въпросния разговор, посочи, че вторият човек в разговора е Георги Янков!

"Съдът направи фактическа грешка. Той се позова на снимки, в които участват други лица. На практика той се позова на доказателства, които не касаят Иван Тодоров", заяви пред журналисти адвокатът му Георги Стефанов.

Припомняме, че фирма TAD Group, чийто собственик е Тодоров, е заподозряна за хакерската атака срещу НАП. Изтичането на данни след хакерската атака на сървърите на НАП засегна около 5,1 млн. български граждани. Около 4 млн. от тях са на живи хора, останалите са на починали лица.

Спецпрокуратурата ще поиска постоянен арест за собственика на TAD Group

Спецпрокуратурата ще внесе утре в съда искане обвиненият в подбудителство към кибертероризъм Иван Тодоров да бъде оставен за постоянно ...

Миналата седмица Тодоров беше задържан на Летище София, а след това – освободен от спецсъда срещу гаранция от 100 хиляди лева.

Прокуратурата протестира мярката за неотклонение парична гаранция. Вече стана ясно и че защитата на собственика на TAD Group иска намаляване на гаранцията му. Обвинението на Тодоров е за кибертероризъм.

Oт прокуратурата разпространиха част от доказателствата, събрани по делото. Това доведе до нов теч на лични данни. В разпространения имейл от обвинението не бяха заличили ЕГН-та. Адвокат Ина Лулчева посочи точно това обстоятелство в защитата, след като прокурор Евгения Станкова, която каза как били хакнати пръскачките пред Народното събрание (според Столична община там се полива с водоноска), обясни, че Тодоров трябва да остане в ареста, за да се предотврати опасност да се всява смут в населението. Лулчева заяви, че с "изпускането" на ЕГН-тата също се внася смут. А фактическата причина Тодоров да си остане в ареста е представен негов разговор с Бойков - през чат. В него Бойков казва: "Тая вечер НАП заминава, ударихме на бате Бойко машината и окрадохме всички документи". Тодоров отвърнал: "Да ги копираме целите, пък после ще ги питам за киберсигурност. Даже въобще няма да ги питам". Има и свидетелски показания, че Бойков на практика ръководел оперативно фирмата.

Според прокуратурата, сайтът на Агенция "Митници" също бил ударен от TAD Group, пострадали били и "Нет Инфо".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Стрелба край Цалапица, има задържани

Хванат в крачка: Крадец скочи от терасата в Плевен

Агресия на пътя: Шофьор замери жена със запалена цигара и я хвана за врата в Софи

Мъжът ѝ я замерил с порцеланова чиния: Жена е с порезни рани

Засякоха шофьори, карали с 90 км/ч над ограничението в Сливенско

Започна дело за крупна измама с пенсионни вноски в Пловдив

"Дано смъртта ми е лека": 4 години от убийството на Милен Цветков

Опразниха кошарата на човека: Откраднаха овце и агнета във Врачанско

Задържаха руски гражданин в Бургас – ето защо

Пуснаха от ареста обвинения за поругаването на гроба на патриарха

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com