Вземам скромна сума като адвокат на Цветанов, казва Менко Менков

45250
Вземам скромна сума като адвокат на Цветанов, казва Менко Менков
Снимка: БГНЕС

Защитавам Цветан Цветанов срещу скромен хонорат. Това обяви адвокатът на бившия вицепремиер и бивш вътрешен министър Менко Менков в сутрешния блок на bTV.

Менков обясни, че другият юрист – германецът Ханс-Петер Ул, е приятел на бившия вицепремиер и е въпрос на морал и чест да го защитава. „Не бива да изчислявате защитата на определено лице и адвоката, който го защитава, във финансово отношение. Някои адвокати защитават и безплатно”, каза Менков. Запитан дали Цветанов му е безплатен, той отговор: „Не е безплатен, но не е и скъп, моят хонорар е съвсем скромен”.

Делото срещу Цветанов продължава догодина

Делото срещу бившия вицепремиер и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов по обвинението, че не е позволил използването на СРС срещу бив...

Менков разказа и как е протекло вчерашното заседание в съда по едно от трите обвинения на Цветанов - това за недаване на разрешение за използване на СРС срещу бившия шеф на РЗБОП - Велико Търново Орлин Тодоров. По думите на юриста Цветанов не бил "главния", а а разследването не е спряло – нормативното дело просто преминало в досъдебно производство.

Преди дни бившият вътрешен министър обяви, че срещу него ще бъде повдигнато и четвърто обвинение като част от репресивен политически сценарии. Менков обясни, че основанията им да смятат така е: „Отделянето на материалите по различни досъдебни производства ни навежда на мисълта, че те няма да приключат и се цели да се внуши, че Цветанов е извършил престъпления, което не е вярно”.

Адвокатът коментира и заведената жалба в Европейския съд по правата на човека в Страсбург заради неколкократно нарушена презумпция за невинност на Цветанов. На въпрос дали лекарите от Горна Оряховица, който бяха обявени за престъпници от парламентарната трибуна от бившия силов министър, трябва да заведат подобна жалба, Менков отговори, че трябва да се запознае с конкретните факти. А „рециталът” на Цветанов не бил престъпление, както е установила прокуратурата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com