Задържаха наркопласьори "ветерани" в София (СНИМКИ)

1558
Задържаха наркопласьори "ветерани" в София (СНИМКИ)
Снимка: ГДБОП

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на седем лица за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици на територията на София. Участниците са задържани на 26 януари 2018 г. при специализирана операция на ГДБОП и Специализираната прокуратура в столицата и Перник.

Това съобщиха от пресцентъра на Апелативната специализирана прокуратура.

Разбиха лаборатория за производство на амфетамини край Велико Търново

Лаборатория за производство на амфетамин е неутрализирана в процес на таблетиране. Операцията е реализирана от служители на ГДБОП и кол...

При извършените следствени действия по време на операцията по задържането са намерени и иззети 1380 пакетчета марихуана, 90 пакетчета с бяло прахообразно вещество (според полевия тест кокаин и амфетамини), 54 200 лева, част от които в евро и щатски долари, 80 патрона с калибър 7,62 мм за автомат „Калашников“, лаптопи, мобилни телефони, флашпамети, симкарти.

Иззети са и няколко автомобила, които участниците в групата са използвали за престъпната си дейност.

Събраните доказателства сочат, че групата е разпространявала организирано наркотици поне от март 2017 г. при максимална конспиративност. Контактите с клиенти се осъществявали единствено чрез SMS-и. Всеки от участниците разполагал с по няколко телефона. На един пристигали поръчките, от друг бил информиран за това дилърът, който е „на смяна“, той от своя страна от различен телефон уговарял доставката.

Неправителствени организации с доказателства как държавата не се бори с наркоразпространението

Наркополитиката, която води държавата ни, произвежда повече употребяващи деца и повече млади хора с осъдителни присъди, без да се бори ...

Наркотиците били осигурявани на едро от ръководителя на групата, държани били в нает гараж, където ги разфасовали и на дози. Групата работела предимно с постоянни клиенти. Част от участниците били „ветерани“ в бизнеса - занимавали се с наркоразпространение години наред.

С прокурорски постановления на седмината обвинени бе наложено задържане до

72 часа. На 28 януари 2018 г., по искане на СП, Специализираният наказателен съд наложи мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на петима от участниците в групата. На двама прокуратурата наложи „Парична гаранция“ от по 2000 лева заради оказано съдействие на разследването.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com