Задържаха Пламен Димитров за палежа на автомобила на журналиста от Карлово

3359
Задържаха Пламен Димитров за палежа на автомобила на журналиста от Карлово
Снимка: Pixabay

На 4 срещу 5-и през нощта е извършен палеж на лек автомобил в Карлово и този автомобил е собственост на журналист – репортер от предаването „Господари на ефира“. Първият заподозрян и според разследващите, и според прокуратурата, е един от героите на репортажите на този журналист. Лицето се казва Пламен Димитров и в момента е задържан за срок от 24 часа.

Това каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, предаде БГНЕС.

Цацаров разпореди спешни действия заради палежа на автомобил на журналист от "Господари на ефира"

Окръжна прокуратура – Пловдив наблюдава досъдебно производство, което се води за палеж на лек автомобил, собственост на репортер ...

Автомобилът на репортерката на „Господари на ефира“ в Карлово Зорница Акманова бе подпален тази нощ. Палежът става няколко часа след като е запечатан незаконният сервиз на автомонтьора, познат с прозвището Пламен Майстора, за когото тя направи серия репортажи.

„Към този момент Пламен Димитров не е привлечен като обвиняем, тъй като няма достатъчно доказателства за ангажиране на неговата наказателна отговорност“, каза Арнаудова и добави, че той не е признал към този момент. Задържан е в Районното управление в Карлово тази сутрин. Жената, с която живее на семейни начала и е работила като административен секретар на Районната прокуратура в Карлово, е подала своята оставка и ще бъде освободена от длъжност.

Припомняме, че Окръжна прокуратура – Пловдив наблюдава досъдебно производство, което се води за палеж на лек автомобил, собственост на репортер на предаването „Господари на ефира“, извършен тази нощ /04-05.10.2017 г./ в гр. Карлово, при което е имало опасност пожарът да се разпростре и върху друго имущество на значителна стойност. За извършеното престъпление е уведомен главният прокурор, който разпореди спешни действия за разкриване извършителя на престъплението.

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Пловдив са предприети множество действия по разследването от отдел „Криминална полиция“ при ОД на МВР – Пловдив. Извършват се разпити на свидетели, огледи на местопроизшествие.

"Господарите" спечелиха дело срещу "Шоуто на Слави" след деветгодишна съдебна битка

"Господари на ефира" обяви чрез официалната си интернет страница, че продуцентът Джуди Халваджиян е спечелил делото, което "Шоуто на Сл...

По разпореждане на Главния прокурор Сотир Цацаров, Окръжна прокуратура – Пловдив е изискала за служебен контрол и всички преписки, водени в Районна прокуратура – Карлово и Районна прокуратура – Пловдив във връзка с дейността на Пламен Димитров от гр. Карлово, за когото репортерката от „Господари на ефира“ е оповестила оплаквания за измамливи действия. Проверява се и воденото в Районна прокуратура – Карлово досъдебно производство за обсебване. Проверките ще приключат във възможно най-кратък срок, съобщиха от прокуратурата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

По заповед на Стоянов: ГДБОП с акция срещу корупция и контрабанда по границата

Корупцията е завладяла държавата: Мнението на над 80% от българите

Инцидент с тротинетка: Тийнейджър пострада в Бургас

Отново отложиха делото срещу бившия шеф на Агенция „Митници“ Петя Банкова

Вандали поругаха гроба на патриарх Неофит (СНИМКИ)

Самоуличава ли се Живко Коцев, че е бил част от престъпна група?: Говори Бойко Найденов

Рунд 2: Отново ще опитат да изслушат Сарафов, Гешев и Цацаров в комисията "Нотариуса"

Изслушват шефа на ДАНС и служебния финансов министър за акцията в митниците

Съдът гледа мерките на Петя Банкова и Стефан Димитров

Трамвай блъсна жена в София

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com