Загиналият в катастрофа син на шефа на ДАНС пушил канабис преди удара

11133
Загиналият в катастрофа син на шефа на ДАНС пушил канабис преди удара
Снимка: БГНЕС

Синът на шефа на ДАНС Димитър Георгиев – Юлиян (20 г.), е пушил марихуана преди мотоциклетът му да се сблъска с лек автомобил "Мерцедес" и да загине. Това стана ясно от експертиза, приета в Софийския градски съд, където се гледа делото за смъртта му, информира в. "Труд".

Обвинен по случая е шофьорът на леката кола - собственикът на веригата пицарии "Виктория" Георги Илиев. Катастрофата стана на 2 април миналата година на столичния бул. „Симеоновско шосе“ при завой на разклона за Ловния парк.

Депутатите намалиха бюджета на ДАНС за догодина

Народните представители не приеха увеличаване на бюджета на Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) за 2016 г. Предвиденият бюдж...

Експертизата е категорична - в кръвта и урината на Юлиян е имало следи от употреба на канабис. Не беше изяснено обаче дали това е създало предпоставки за катастрофата.

Момчето пътувало по булеварда от Студентски град в посока "Лозенец". Близо до пресечката за бившия ресторант "Ловен парк", който в момента е пицария "Виктория", движещият се в насрещното платно Илиев направил ляв завой, за да влезе в парка, и препречил пътя на моториста. Вещите лица уточниха, че преди сблъсъка Илиев завивал с 10 км/ч, а Юлиян със 120 км/ч. И посочиха, че и двамата имат вина за сблъсъка.

„Чух страшен звук, а преди това не видях никакви светлини. Помислих, че върху колата е паднало дърво“, разказа пред съда Илиев. Той е обвинен в убийство по непредпазливост.

Снимка: Архив

Бизнесменът Георги Илиев на съд за смъртта на сина на председателя на ДАНС

Съсобственикът на веригата пицарии "Виктория" Георги Илиев е даден на съд за смъртта на Юлиян Георгиев, син на председателя на ДАНС Ди...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com