Книга за "Вечната гръцка митология"

37882
Книга за "Вечната гръцка митология"

Искате да запознаете детето с гръцката митология? Да му обясните кои са титаните? Кои са олимпийците и героите, постигнали безсмъртие? Книгата „Вечната гръцка митология” на „Нешънъл Джеографик” от издателство „Егмонт България” (на книжния пазар от 31 юли) ще ви предложи тези отговори по един невероятно увлекателен и достъпен начин. Тя събира 25 истории на най-прочутите древногръцки богове – от изначалните божества, сътворили света, до завистливите богини, за които красотата е най-важното.

Класическите предания за богове и богини като Зевс, Афродита, Аполон и Атина и герои и чудовища като Херакъл, Персей и Медуза се събуждат за нов живот в красивото издание. Пресъздадени в приказно-лиричен стил от авторката Дона Джо Наполи и впечатляващите илюстрации на художничката Кристина Балит, те със сигурност ще заинтригуват и пленят детското въображение.

Рик Риърдън разказва за "Сянката на Змея"

Въпреки всичките усилия на Картър и Сейди Кейн да му попречат, змеят на Хаоса все още заплашва да потопи света във вечен мрак. Сега бра...

На страниците му малките читателите ще открият още „родословно дърво” на основните гръцки божества, карта на Древна Гърция, сравнение между имената на боговете в гръцката и римската митологии и богати илюстрации, които проследяват историята на света от неговото създаване до легендарната Троянска война.

Едно е сигурно – „Вечната гръцка митология” е книга, която ще остави в читателите, малки и големи, желание да не излизат от лабиринта на приказките. И несъмнено ще се превърне в съкровище на семейната библиотека.

Дона Джо Наполи е популярен автор на детски книги в САЩ. Тя е бакалавър по математика и магистър по романски езици и литература на университета „Харвард”. Носител е на редица литературни награди за своите сборници с поезия, романи и кратки разкази за деца. Сред отличените й книга са Stones in Water и Alligator Bayou. Живее във Филаделфия, Пенсилвания.

Кристина Балит е създала илюстрациите на множество детски книги, сред които Atlantis и Escape from Pompeii. Преди да се отдаде на призванието си, художничката завършва Гимназията по изкуства в Челси и следва в Кралския колеж по изкуства в Лондон. Живее в Кент, Великобриатания.

"Чисти" – приключение в един кошмарен свят

Пленително и тъмно приключение из един кошмарен свят, населяван от гротескни, странно привлекателни същества. Главна героиня, която нап...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com