10 натурални ексфолианта за лице

1414
10 натурални ексфолианта за лице
Снимка: iStock

Мъртвите кожни клетки се образуват по лицата ни в резултат на три основни причини, а именно стареене, липса на правилно почистване и сух климат. Това обяснява факта, защо кожата на лицето изглежда матова и обезцветена. Не се притеснявайте обаче. Днес ще ви разкажем за 10 различни метода, с които ще сте сигурни, че нямате мъртви кожни клетки по лицето си:

1. Скраб с овес и захар

Овесът и захарта имат зърнеста текстура, така те работят добре за създаване на скраб. За целта, накиснете овеса във вода и след това разбъркайте малко захар в него. Добавете малко мед към сместа, разбъркайте всичко и след това нанесете, върху повърхността на кожата на лицето. Не нанасяйте сместа върху кожата около очите. Внимателно разтрийте лицето си със сместа и след това изплакнете.

2.Скраб против стареене на базата на кафе

Кафето е с високо съдържание на антиоксиданти, което го прави отлично за предотвратяване на бръчки и отпусната кожа, както и за премахване на мъртвите клетки. От вас се изисква само да приготвите малко кафе на зърна. Смесете малко зехтин и добавете малко захар, а след това внимателно нанесете по кожата на лицето си.

Накрая използвайте топла вода, за да отмиете сместа.

3. Сода

Содата за хляб има много различни приложения. Няма да е изненадващо за никого, че е чудесна и за премахване на мъртвите клетки по кожата на лицето. Смесете половин чаена лъжичка сода за хляб с малко вода и нанесете върху лицето си. Имайте предвид, че този скраб не е подходящ за чувствителна кожа.

4. Скраб с ориз и извара

Този кремообразен скраб ще овлажни и ще премахне мъртвите кожни клетки, оставяйки кожата забележимо по-мека. За целта смелете малко ориз в купа, добавете малко извара и я смесете с две капки розово масло.

Нанесете сместа, върху лицето си и оставете да изсъхне.

5. Зехтин

Зехтинът се използва като продукт за грижа по кожата от древни времена. За да използвате овлажняващия му ефект и способността да премахва мъртвите кожни клетки, маслото трябва да се нанесе на тънък пласт, върху кожата и да се масажира добре. Може, дори да се използва като основа под обикновения овлажнител.

Кожа като коприна с домашен ексфолиант

Грижата за тялото ни е изключително важна през цялата година. След горещите лъчи, които са ни топлили през лятото, тя трябва да е още п...

6. Скраб с масло от сандалово дърво

Този скраб е чудесен за премахване на мъртвите кожни клетки, както и за премахване на други замърсявания като мръсотия и излишно масло. Смесете малко оризов прах с масло от розова вода и сандалово дърво. Скрабът трябва да има гъста консистенция.

Когато сместа е готова, нанесете и оставете да изсъхне После отмийте с хладка вода.

7. Скраб със семена от нар

Съживете устните си с натурален скраб със семена от нар. Вземете малко семена и ги смесете с малко мляко. Нанесете сместа, върху устните си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

По-здравословен ли е замразеният хляб?

Това е най-скъпият зеленчук в света, съдържа важни витамини и минерали

Как сами да премахнете зъбния камък?

Нудистки плаж в Сардиния организира голи сватби

В кое море се влива река Марица?

Кой е единственият български град на река Тимок?

За да печете на барбекю най-здравословно, спазвайте тези правила

Защо Свети Георги е наречен "Победоносец"?

Ето защо трябва да съхранявате фолиото за храна в хладилника, а не в шкаф

Как се пише: сарма или сърма?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com