10 причини да ядете мед и канела всеки ден

36072
10 причини да ядете мед и канела всеки ден
Снимка: iStock/Guliver

Медът е една от най-висококачествените храни. Той не се разваля. Има висока хранителна стойност и е перфектен имуностимулатор. Държи болестите на разстояние, а в комбинация с малко канела може да излекува редица заболявания и да облекчи значително болката, която ви измъчва. Освен това е изключително евтин и достъпен.

При хроничен артрит

Лекарите разкриват, че, ако редовно хапвате по една филия с мед и малко канела, ще успеете не само да облекчите болката от хроничния артрит, но и напълно да я заличите. Ако ви е прекалено сладко, то вместо филийка с мед, може да пиете преди и след лягане по 1 чаша гореща вода с 2 супени лъжици мед и малко канела.

Намалява холестерола

Изпийте една голяма чаша чай с 3 лъжички мед и малко канела. Резултатът е мигновен. В рамките на следващия час нивото на холестерола ще се понижи значително.

КАКВА Е РАЗЛИКАТА МЕЖДУ КАФЯВА И КОКОСОВА ЗАХАР

Побеждава настинката

Медът е с доказани лечебни сили при настинка и кашлица. Една супена лъжичка мед с малко канела след ставане, ще облекчи симптомите на простуда. Ще усетите резултатите още на втория или третия ден.

По-добър имунитет

Всекидневният прием на мед и канела ще засили имунитета ви. Ще се чувствате по-силни и здрави.

При борбата с килограмите

Как да откриете кой мед е истински? Лесен трик с кибрит

Най-доброто и най-здравословното нещо, което природата може да ни предложи е медът. Той има много здравословни предимства и се използва...

Медът е задължителна храна във всяка диета. Той е нискокалоричен и има висок хранителен състав. Богат е на въглехидрати и е една от малкото позволени "сладки" храни във всяка диета. Някои диетолози препоръчват на своите клиенти да пият сутрин по една чаша топла вода с мед и малко канела на гладно. По този начин ще забързате метаболизма си и ще ускорите изгарянето на мазнини.

Вместо вода за уста

Чаша топла вода смесена с лъжичка мед и канела може да замени скъпата вода за уста. Ще ви осигури свеж дъх през целия ден, а доказаните свойства на тези храни, ще убият бактериите, които се намират в устната ви кухина.

Облекчава болки в стомаха

Без значение под каква форма ги консумирате, медът и канелата могат значително да облекчат болките в корема. Когато усетите стомашен дискомфорт или леки болки в стомаха - лапнете една супена лъжичка мед и една чаена лъжичка канела. Мигновено ще усетите облекчение.

Мед или захар: Кой е по-добрият подсладител

Двата най-често срещани подсладители несъмнено са захар и мед. И двата продукта се използват в много десерти, за да им придадат сладък ...

За по-дълъг живот

Редица международни изследвания са доказали, че хората, които редовно консумират мед се радват на по-дълъг и пълноценен живот.

Въздействие върху кожата

Редовното консумиране на мед и канела държи кожата мека и гладка. Освен това може да използвате мед и канела като успешно средство в борбата с пъпките.

Намажете проблемните области преди лягане със смес от три супени лъжици мед и една чаена лъжичка канела. На сутринта измийте добре с топла вода. Повтаряйте тази процедура в рамките на поне 14 дни и ще забележите значително подобрение. Медът и канелата могат да се използват за лекуване на кожни инфекции.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Любителка на животните обърка помпон от шапка с ранен таралеж и хукна да го спасява (СНИМКА)

Как да запазите спокойствие, когато всичко около вас предизвиква стрес

С какво се храни синигерът?

"Русият" шоколад на Франция срещу розовия на Швейцария: Кой ще спечели битката?

Кога е полезно жабуренето с кислородна вода?

Защо имаме вдлъбнатина между носа и горната устна?

Как се пише: заместник министър-председател или заместник-министър-председател?

Това са най-мразените зодии

Колко километра летят щъркелите, за да стигнат до България?

Мравките ще изчезнат завинаги - просто направете това

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com