10 признака, че живеете в измислен свят

13595
10 признака, че живеете в измислен свят
Снимка: 512893 / Pixabay

Ако предпочитате да стоите сами сред собствените си мисли вместо да излизате навън, може би живеете в свой “измислен” свят. Вие сте по-скоро мечтател отколкото активно действащ човек. Да, самотата и размишленията понякога са полезни, но ако прекалявате, може би предпочитате “вашия” измислен свят, което е вредно за живота ви. Ето няколко признака, които ще ви помогнат да проверите дали прекрачвате границите:

1. Вярвате, че бъдещето ви ще е по-щастливо от настоящето.
Не правите нищо, за да сбъднете желанията си, но се чувствате спокойни, когато си представяте бъдещето. Вярвате, че то ще е по-хубаво от днес. Това ви носи успокоение и липса на тревоги за днес. Но не осъзнавате факта, че за да имате едно по-добро утре, трябва да положите някакви усилия днес.

Зеницата реагира и на въображаеми предмети

Учени от университета на Осло са открили неочаквана  особеност на човешкото око и на мозъка. Оказало се, че зениците  се разш...

2. Мислите твърде много, планирате твърде много, но действия никакви.
Мислите твърде много какво искате, но, ако трябва да предприемете действие, се отказвате. Съмнявате се в успеха и се страхувате от провал. Набелязвате си цели, но не правите крачки напред. Представяте си как си прекарвате приятно с привлекателен партньор, но не му го казвате от страх да не ви откаже. Виждате се в бъдеще с проспериращ бизнес, но от страх да не се провалите, не стартирате никакви действия.

3. Отлагате.
Планирате и виждате в детайли живота, за който си мечтаете. Но винаги отлагате действията. Не вършите и най-малките ежедневни ангажименти. Отлагате всички дейности за последния момент.

4. Мислите, че никой не ви разбира.
Разговорите с вас са голямо предизвикателство за другите. В по-голямата част от разговорите с останалите, обяснявате какво сте имали предвид. Използвате думи и изрази, които са непонятни за тях. Така или иначе другите не ви разбират. Ако това често се случва, започвате да се дразните от хората и да ги избягвате. 

5. Вярвате, че няма по-добър свят от “въобажаемия”.
Прекарвате много време в самота, мечтаейки за един по-добър бъдещ свят. Постепенно игнорирате реалността. 

Какво е нужно на мечтите, за да се сбъднат?

Наближават Коледа и Нова година – време за вълшебства. Но по някаква причина не всяко наше желание се сбъдва, дори ако наистина, ...

6. Реалността и фантазиите ви се сливат.
Толкова сте отдадени в мислите си на измисления свят, че губите връзка с реалността. Обикновено след филм, сме потопени в света на киното и проектираме емоциите и преживяванията върху собствения си живот. Това е нормално, ако е временно. Но, ако вие постоянно сте потопени в измислен свят, губите почва под краката си и нямате връзка с реалността.

7. Прекарвате повече време във фантазии отколкото в работа.
Губите връзка с времето и пространството. Не се концентрирате в желания успех, в романтични връзки в настоящето, съзнанието ви “витае” в един бъдещ измислен свят.

8. Нямате връзка с хора от реалния свят.
Ако искате да излезете с приятели в свободното си време, трудно ще намерите с кого. Повечето ви познати не ви разбират и постепенно започват да ви отбягват. Рядко излизате от своя свят и ви е трудно да намерите причина да живеете в реалността. Имате най-силна връзка с домашните си любимци, любими предмети и въображаем “любим”, с когото вярвате, че ще имате щастлива романтична връзка в бъдещето.

9. Не може да се фокусирате върху ежедневни задачи.
Трудно ви е да се справите с ежедневните си ангажименти. Това не винаги означава, че сте мързеливи и ви липсват умения. Вие просто “витаете” в облаците и ви е трудно да се съсредоточите в дребни задачи. Бягате от реалността и от отговорностите си.

Защо мечтаенето е полезно за здравето?

Обичаме да мечтаем и го правим редовно. Разбира се, опитваме се да постигаме мечтите си и да ги преследваме редовно. В тази статия ще р...

10. По-щастливи сте, ако си мечтаете за щастлива връзка, отколкото да я изживеете в реалността.
Харесвате някого и си мечтаете за щастлива любов. Но се страхувате да предприемете крачка и да признаете чувствата си. Не искате да претърпите разочарование или просто мислите, че реалната връзка няма да е така красива както тази в съзнанието ви.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кулинарна Арена - ексклузивна галавечеря и цирков спектакъл

Колко чаши кафе трябва да пием на ден, за да сме здрави?

Имайте едно наум: Тези храни могат да съдържат нитрати

Боядисване на великденските яйца: Природни рецепти от миналото

Как да се преборим с чувството за малоценност?

Защо суровите броколи са по-полезни от задушените?

Кога ставаме стари: Интересно изследване

Най-разтърсващото любовно българско стихотворение

Любовен съвет за всяка зодия за 29 април 2024

Таро хороскоп за 29 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com