10 прости неща, които ще улеснят живота ви

3912
10 прости неща, които ще улеснят живота ви
Снимка: iStock/Guliver

Тези десет съвета ще ви помогнат да опростите живота си и да намалите препятствията, които стоят между вас и вашата мечта.

1. Прочистете мозъка си

Ако се чувствате преуморени и стресирани, трябва да освободите мозъка си от вашия вътрешен списък със задачи и друг емоционален багаж. Освободете се от всички мисли за това какво трябва да направите, какво още не сте направили и от всички чувства, които произтичат от това. След това  ще започнете да планирате и предприемате действия с повече яснота и по-малко негативизъм.

2. Отървете се от влиянието на вампирите

Освободете се от тези връзки, които изсмукват енергията ви. Ако те са членове на семейството и не можете да не ги срещата, ограничите времето, което прекарвате с тях.

Бъдете честни в оценката си. Кой ви помага и кой ви дърпа надолу? Кой ви изяжда времето и не дава нищо в замяна? Кой ви кара да се чувствате добре, подкрепя ви и кой ви държи на крака? Всеки, който добавя стойност към живота ви, трябва да остане, другите да напуснат.

3. Слушайте сърцето си

Като се освободите от миналото и дългогодишните връзки, можете емоционално сърцето и духа си. Прости и забрави! Разговорът с някого от миналото в съзнанието ви или писането на писмо, което никога не изпращате, ще улесни избавянето от влиянието му. Миналото свърши, трябва да изградите бъдещето си!

4. Почистете дома си

Страхотно нещо, което можете да направите, за да опростите живота, е като подредите физическото си пространство. Започнете с една малка площ, като вашата кухненска маса или вашето бюро, и веднага подредете нещата. Фокусирайте енергията си върху едно пространство, не мислете за бъркотията в гаража или гардероба си. Направете така, че да не позволите бъркотията отново да влезе в дома ви.

5. По-здраво тялото си

Обърнете внимание на себе си, след като подредите дома си. Въведете здравословна диета и я спазвайте. Заедно с ограничаването на кофеина, захарта, алкохола и тютюна, трябва да се научите да се храните добре и да се отървете от всичко, което е вредно за вашето здраве.

Зодиите, които живеят живота си възможно най-истински

Понякога имаме усещането, че сме заобиколени от хора, които лицемерничат или не показват истинската си същност пред нас. Истината е, че...

6. Отървете се от дълговете

Спрете импулсивните покупки и започнете да изплащате кредитната си карта. Определете бюджет и започнете да живеете според възможностите си. Имате ли представа колко свободно време ще получите, когато спрете да се тревожите твърде много за парите?

7. Променете езика си

Говорете честно и директно, с учтивост и доброта. Не използвайте хленчене и извинителен език, когато питате за това, което искате. Спрете да използвате жаргон и псувни. Спрете да използвате нецензурни думи, враждебни забележки. Отървете се от идеята, че трябва да давате мнението си за всичко.

8. Научете се да казвате „не“

Вечерята, с която да удължите живота си

Всеки от нас е чувал твърдението, че закуската е най-важното хранене за деня. Каква обаче трябва да е вечерята? Според специалистите ве...

Това е една от първите думи, която сте научили. Защо я използвате толкова трудно сега? Казвайте я по-често. Това е вашият живот, вашето време, вашите ресурси и вие имате пълното право да ги използвате както искате.

9. Ограничете традициите

Традициите са хубави, докато не започнат да управляват живота ви. Ако една традиция е загубила смисъла и предназначението си, отървете се от нея.

10. Свободно време за себе си

Времето е ценно за повечето от нас. Вземете решение, че непрекъснато ще отделяте време за себе си. Започнете с петнадесет минути на ден, ако това е всичко, което можете да намерите за себе си. Затворете вратите, изключете телефона си, отървете се от всичко, което може да ви разсейва. Създайте пространство, където можете да се фокусирате само върху себе си. Медитирайте, напишете дневник или яжте ябълка, каквото решите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com