11 неща, които карат тялото да старее по-бързо

3244
11 неща, които карат тялото да старее по-бързо
Снимка: Free-Photos/Pixabay

Има навици и грешки, които правим всеки ден, и въпреки че може да изглеждат незначителни, те са голям процент от причините някой да остарява бързо.

Пушенето, пиенето на алкохол, носенето на твърде много грим, животът със стрес или заседнал начин на живот са някои от навиците, които ви карат да остарявате по-бързо.

Какво ни кара да остареем преди времето си?

1. Пушенето

Освен че е вредно за здравето като цяло, тютюнопушенето намалява количеството кислород и хранителни вещества от които кожата се нуждае, за да остане здрава. Освен това активира ензими, които компрометират нейната еластичност, както по отношение на кожата на лицето, така и по отношение на тази на тялото.

2. Не спите достатъчно 

Недоспиването причинява интензивни тъмни кръгове, но също така се отразява на красотата на кожата ви. Клетките на епидермиса имат циркаден ритъм, точно като сън / будност, така че ако не спим достатъчно, тези клетки не могат да се възстановят от всичко, от което страдаме през деня, така че кожата ще изглежда суха, матова и остаряла.

 3. Водите заседнал начин на живот

Прекарването на твърде много време на дивана ви накара да остарявате по-бързо, тъй като без да правите нищо физическо, няма да можете  да регулирате по-ниските нива на кортизол и няма да можете да увеличите производството на хормони, които са от полза за цялото тяло. 

4. Разтривате очите си често 

Честото триене на очите има катастрофални последици за кожата, тъй като причинява разграждане на колагена и причинява появата на бръчки и капиляри в зоната около очите, която е много деликатна.

Кога мозъкът започва да остарява безвъзвратно?

Психичните способности на човек остават непроменени до 60-годишна възраст и не са свързани със скоростта на реакциите, които започват д...

5. Спите с лице на възглавницата

Ако винаги спите по корем и с лице към възглавницата или на една и съща страна, може да забележите, че започват да се появяват бръчки, особено на страната на която спите. Това е така, защото като "смачкате" лицето си във възглавницата, намалявате колагена в кожата си, така че решението ще бъде винаги да спите по гръб или да използвате калъфка за възглавница, която е направена от коприна.

6. Поддържане на отоплението твърде високо

Високата температура причинява сухота и дразнене на епидермиса.

7.  Пиете със сламка

5 начина да спрете стареенето на кожата

Независимо дали сте в началото на 30-те, или само на 18 години, ежедневните ви навици определят колко млада ще изглежда кожата ви. Нап...

Непрекъснатото движение, което се прави при пиене през сламка е друг от навиците, които ви карат да остарявате, тъй като благоприятства образуването на преждевременни бръчки около устата.

8. Нямате време да се отпуснете

Воденето на стресиран и неспокоен живот води до по-голямо освобождаване на свободни радикали, така че бръчките ще се появят преди времето си.

9. Прекалявате с алкохола

Алкохолът намалява нивата на антиоксиданти в кожата, което я прави по-малко способна да противодейства на действието на свободните радикали, отговорни за клетъчното стареене.

Можем ли да предотвратим стареенето на кожата по лицето?

С напредването на възрастта грижата за кожата зависи от това как се чувствате – можете да се борите с промените, свързани с възра...

10. Злоупотреба със захари

Излишъкът от захари може да причини възпаление и проблеми с акнето и ако някои от тези пъпки оставят следи по кожата, може да изглежда, че сте по-възрастни.

11. Носите твърде много грим

Преувеличаването с грима на лицето може да доведе до преждевременно стареене на кожата. Всъщност, ако използвате твърде много продукти на маслена основа, рискувате да блокирате порите на кожата си и да предизвикате пъпки.

Разбира се, усмивката също причинява бръчки, но ако сте щастливи, вие също ще можете да активирате тялото и да го запазите младо за по-дълго.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Сода за хляб за лечение на ревматизъм и артрит: Ето какво съветват специалистите

Кои храни се поднасят с картофи? Всяка домакиня трябва да знае това!

Домашният ви любимец се промъква в леглото ви: Ето какво са открили изследователи

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 15 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 15 май /валутен калкулатор/

Как да освежите уморените клепачи: процедури, които определено помагат

Свеж вид: 10 начина да освежите насълзените очи

Модните грешки, които визуално ще ви направят по-дебели

4 признака на женска небрежност, които отблъскват мъжете

Защо младите мъже харесват по-възрастни жени: 9 причини

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com