3-те растенията, които ще привлекат парите във вашия дом

14567
3-те растенията, които ще привлекат парите във вашия дом
Снимка: iStock

Растенията могат да предизвикат усмивка на лицето на всеки, които ги отглежда у дома. Те внасят красота, нежност и радост вкъщи. Някои пък дори пречистват въздуха. Имате безброй причини да отглеждате растения у дома, а днес добавяме още една – някои цветя привличат пари.

За силите на растенията се говори от много време. Според своя вид те привличат различни неща – здраве, щастие, благополучие, късмет, дори пари. Ако имате нужда от стабилизиране на финансовото състояния, може да постигнете целта си по приятен и лесен начин – като отглеждате цвете у дома. Това са трите растенията, които ще привлекат парите във вашия дом.

Замиокулкас – известно още и като дървото на желанията. Не се тревожете дори да сте начинаещ цветар, пак ще успеете да го отгледате. Полива се рядко- веднъж седмично лятото и когато почвата изсъхне през зимата. Вирее най-добре на шарена сянка. Може да достигне до метър височина. Интересното при него е, че щом се появи ново листо, значи парите пътуват към вас. Хубаво е редовно на почиствате от прах тъмнозелените му листа. Ако в дома ви има деца или домашни любимци, го дръжте далеч от тях, защото е отровно.

Сукулент – те са много интересни със своите дебели, месести листа в различни форми. Отглеждат се изключително лесно, тъй като не са претенциозни. Имат нужда от светлина, така че ако ги поставите в близост до прозорец, ще ви бъдат благодарни. Нямат нужда от често поливане, но е хубаво да го правите, когато видите, че почвата е суха. Изберете за тях почва за кактуси, защото са сходни по отглеждане на този вид растения. Може да си вземете цъфтящ сукулент, за да ви радва още повече с красивите си цветове.

Красула – може да познавате това растение и под името „дърво на парите“. Освен че се смята, че то ще привлече финансите в дома ви, това е много интересно цвете с листа в различна форма. Изберете онова, което е със заоблени листа като монети. Посадете го в зелена, черна или червена саксия, изработена от керамика. Това е ритуалът, който трябва да изпълните, за да привлечете богатството в дома си. Това цвете също не е претенциозно към условията на отглеждане. Важно е през студените месеци да бъде на топло на поне 10 градуса + температура. След май месец може да го изнесете и навън. На 2-3 години се нуждае от пресаждане. Вирее добре в смесена почва.

Освен тези растения, такива, които могат да привлекат парите в дома ви, са папрат и здравец. Вие решавате с кое цвете ще обзаведете дома си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 5 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 5 май /валутен калкулатор/

Пожелания за Великден 2024 - ето кой има имен ден

Какво трябва да се яде първо на Великден и в колко часа се разговява

Как се е празнувал Гергьовден в миналото?

Защо 6-ти май е ден на Българската армия?

Да бягаш маратон и да дегустираш 25 вида вино? Абсолютно е възможно (ВИДЕО)

Какво се прави на Гергьовден за късмет през цялата година?

Болят ли ви ставите? Тези храни или напитки може да са виновни затова.

От кои храни да се откажем, за да имаме хубава кожа?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com