4 нездравословни навика, които пречат да стопите мазнините

2442
4 нездравословни навика, които пречат да стопите мазнините
Снимка: iStock/Guliver

Мазнините в коремната област са едни от най-трудните и упорити за премахване. Те показват дали имаме правилни хранителни навици и зависят от това какви храни си похапваме. Те не трябва да понижават самочувствието ви относно това как изглеждате, но е добре да се замислите за негативното им влияние върху нашето здраве. Коремните мазнини могат да създадат риск от различни заболявания, така че е препоръчително да се погрижим за тях.

Опитвате се да ограничите вредните храни, но пак не се получава. А имате ли някои от тези навици? Те всъщност ви пречат да се отървете от висящото коремче, а на пръв поглед може дори да не им обръщате внимание. 

5 важни правила за отслабване, без които няма да можете да отслабнете

4 нездравословни навика

Ниска физическа активност

Възможно е работата ви да предразполага поне 8 часа на бюро пред компютъра, което ще рече, че вие сте постоянно седнали. След това вкъщи - лягате, седите на дивана, вечеряте - винаги сте в застой. Заседналият начин на живот крие доста опасности - сред които се нареждат затлъстяване, диабет, хронични заболявания, заболявания на сърдечно-съдовата система и т.н. 

Опитайте се да си отделяте поне няколко дни седмично за тренировки, разходки в парка, тичане, йога или какъвто и да е вид физическа активност. Изберете такива тренировки, които акцентират върху коремната област и топенето на мазнините там. Ако имате възможност, по време на работа прекъсвайте дългото седене с кратка разходка из офиса за раздвижване.

Прекалявате с калориите

Разбира се, нито само диетата, нито само физическата активност ще ви отърват от този проблем. Необходима е комбинация от двете, за да получавате удовлетворяващи ви резултати. През този период е добре да се стараете да поддържате калориен дефицит.

12 неща, които диетолозите препоръчват за отслабване

Некачествен сън

Сънят също изиграва огромна роля в отслабването. Липсата на сън забавя метаболизма и пречи на по-бързото отслабване. Проучванията сочат, че некачественият сън, безсънието, недоспиването са пряко свързани с желанието да хапваме повече, да изпитваме нужда от вредни храни и да натрупваме повече мазнини в талията си.

Грешни тренировки

Грешките в упражненията и тренировките също могат да ви попречат да достигнете до желаната цел. Само коремните преси няма да ви отведат до плоския корем. Необходимо е да добавите още тренировки към рутината си - например силовите тренировки са чудесен избор, както и аеробните, като може да ги редувате. Най-добре е да се посъветвате с инструктор, който да прецени от какво имате нужда и да ви даде правилните съвети за изпълнение на упражненията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Каква опасност ни носи преяждането с яйца

Какво първо да направим при преяждане

Защо китайците се страхуват от слънцето и никога не се пекат?

Гергьовден 2024 – всичко за празника на едно място

Къде се намират мощите на Свети Георги?

Колко дълго могат да се съхраняват боядисаните яйца

Пожелания за Гергьовден

Гергьовден 2024 - какво трябва и какво НЕ трябва да се прави

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 6 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 6 май /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com