4 погрешни схващания за брака - те правят човек нещастен в любовта

4011
4 погрешни схващания за брака - те правят човек нещастен в любовта
Снимка: iStock/Guliver

Кои връзки са по-силни – тези, основани на приликата между партньорите, или тези, в които интересът един към друг не избледнява поради несходството на характерите, навиците и вкусовете?

Няма еднозначен отговор, както няма универсална рецепта за идеален барк. Има двойки, които са намерили общ език, въпреки различията във възпитанието или характерите.

Погрешни схващания за брака

Кои са основните погрешни схващания за брака и къде всъщност се крие истината?

1. Противоположностите се привличат

Хората, които са различни един от друг по много начини, може да имат проблеми с разбирането помежду си с течение на времето. Това, което отначало им хареса и ги привлича, след това започва да ги дразни. Ако в началото на връзката често правят отстъпки един на друг, с течение на времето става все по-трудно да се съгласите в името на любимия човек да отидете на концерт или да се отпуснете в палатка.

6-те съвета за дълга връзка и щастлив БРАК

Разбира се, ако различията не са твърде остри или двойката се е научила да намира компромиси, връзката може да бъде силна, жизнена и вълнуваща.

Но ако търсенето на компромис се е превърнало в труден и дори болезнен процес, ако единият партньор настоява другия да изостави някои от навиците си, в отношенията започват проблеми.

2. Като две капки вода

Но не смятайте, че приликата между партньорите гарантира успешен брак. Общите интереси и вкусове помагат много за поддържане на отношенията, но с годините хората престават да бъдат привлекателни един за друг.

Разбира се, за съпрузите е приятно да са заедно, винаги е интересно да общуват, чувстват се в безопасност.

Но подобни отношения започват все повече и повече да наподобяват безвкусните и спокойни отношения на брат и сестра, а не на двама любовници. От това следва, че за двойка са необходими различия, като подправка за вкусно ястие.

10 знака, че и двамата вече сте готови за брак

3. И ме обича толкова...

Много хора смятат, че бракът е вечна категория, вече не е необходимо да се борите за партньора след сватбата. Да, може би влюбеният партньор няма да забележи мръсната коса, бъркотията в къщата, безвкусната вечеря.

Но рано или късно воалът на любовта ще падне от очите ви и ще трябва да погледнете партньора си по-трезво – точно както той ще гледа своя избраник. И „сладките недостатъци“ се превръщат в „непреодолими противоречия“.

За да останете желана жена за съпруга, нежна съпруга и умела домакиня, трябва да положите много усилия. Но бракът ще бъде силен.

Ето какъв ще е вашият БРАК според разликата във възрастта

4. У дома ли е мястото на жената?

Не приемайте за даденост мнението, че мястото на жената е вкъщи, а мястото на мъжете е на работа. Разпределението на отговорностите трябва да става по взаимно съгласие без да се засягат правата и желанията на другия.

Няма значение дали тези отношения са традиционни (мъжът печели пари и взема решения, а жената се грижи за къщата и децата), партньорски (съпругът и съпругата имат еднакви задължения и права) или ултрамодерни (жената печели пари и взема решения, а мъжът се грижи за дома).

Успешният брак е постоянна работа върху взаимоотношенията, уважение на интересите на другия и готовност за компромис. Само в този случай е възможно да живеете щастливо с партньор, въпреки всички трудности в живота.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Корона на безбрачие: 7 причини, поради които връзката ви завършва с пълно фиаско

Трик, който ще удължи живота на възрастната ви котка

6 неща, които не трябва да купувате, дори и да са на разпродажба

Пречи ли голямата разлика във възрастта във връзката?

Объркват всички: Най-трудните за разбиране зодии

Мит ли е влюбването от пръв поглед?

В коя европейска държава се намира Валония

Може ли да бъдете приятели с бившия си

4 начина да накарате мъжа Скорпион да бъде обсебен от вас

Ползите и вредите от газираната вода - можете ли да я пиете всеки ден

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com