5 брилянтни въпроса, които да зададете на интервю за работа, за да впечатлите бъдещия си работодател

4675
5 брилянтни въпроса, които да зададете на интервю за работа, за да впечатлите бъдещия си работодател
Снимка: iStock/Guliver

Интервютата са важна стъпка в процеса на наемане на работа. Това е шанс за работодателите да оценят уменията на кандидатите, а за кандидатите да научат повече за позицията, за която кандидатстват, културата и компанията. Като потенциален служител, задаването на правилните въпроси по време на интервю не само ви помага да определите дали позицията е подходяща за вас, но също така ви отличава от другите кандидати. Ако не сте сигурни какво да попитате, ето пет брилянтни въпроса, които да зададете на интервю, за да впечатлите бъдещия си работодател.

Защо е важно да задавате въпроси на вашия потенциален работодател?

Вашето интервю е към своя край и сте уверени, че е минало добре. Всъщност вие сте почти сигурни, че сте получили работата. Няколко седмици по-късно обаче получавате имейл или обаждане от компанията, което ви информира, че не сте избрани за позицията. Какво е станало?

Истината е, че никога не можеш да си сигурен защо не са ибрали точно теб. За повечето организации обаче последният въпрос на интервюто обикновено е: „Имате ли въпроси към мен?“ Начинаещият интервюиран ще отговори „не“, защото не знае колко е важно да задава въпроси на своя потенциален работодател. Ето някои причини защо:

  • Работодателите искат да наемат служители, които ще се ангажират с компанията в дългосрочен план. Ако не задавате въпроси, това означава, че това може да не е подходяща работа за вас, защото не сте внимателни и избирателни по отношение на работните места, за които кандидатствате.
  • Рискувате да бъдете разглеждани като неподготвени, неентусиазирани или неорганизирани, когато не сте любознателни относно позицията, за която сте кандидатствали;
  • Преди да отидете на следващото си интервю за работа, не забравяйте да се подготвите с поне пет въпроса, за да сте готови, когато ви попитат.

Кои са 5-те правила за облекло по време интервюто за работа?

Можете да адаптирате тези въпроси, за да отговарят на позицията, за която кандидатствате.

1. Компанията срещала ли е сериозни предизвикателства напоследък и как екипът ги преодоля?

Има няколко въпроса, които ще ви помогнат да определите дали искате да работите за определена компания или не, и това е един от тях. Всяка компания е изправена пред предизвикателства и как управлявате кризата определя силата и дългосрочния успех на компанията. Искате да работите за организация, която е способна да намира ефективни решения на проблемите, които среща.

2. Каква е визията за организацията и как тази позиция помага за изпълнението на тази визия?

Задайте този въпрос, за да разберете дали визията на компанията е в съответствие с вашите ценности, защото каквато и позиция да заемете ще ви помогне да изпълните тази визия и ако това е нещо, което не ви харесва, това не е работата за вас.

ПРАВИЛНИТЕ отговори на интервю за работа

3. Как компанията инвестира в кариерното развитие на своите служители?

Ако искате да напреднете в кариерата си, работа, която се фокусира върху израстването на индивида, ще ви помогне да го направите. Някои компании са по-добри в подпомагането на служителите си да се придвижат нагоре по кариерната стълбица от други.

4. Какви са ключовите показатели за ефективност в тази позиция и как се измерва успехът?

Този въпрос ще ви помогне да решите дали позицията отговаря на вашите кариерни стремежи. Ако не искате да работите за компания, в която има голям натиск за постигане на целите, отговорът на мениджъра по наемането на този въпрос ще ви помогне да вземете решение.

5. Как компанията насърчава креативността на своите служители?

Компаниите не винаги се интересуват от идеите на своите служители. Те са много линейни, насочват се в една посока, която се диктува от няколко ръководители и не искат да я променят. Докато други компании търсят информация от своите служители. Ако искате да работите в среда, в която вашата креативност ще бъде оценена, това определено е въпрос, който трябва да зададете.

Не забравяйте, че като задавате проницателни и обмислени въпроси, вие демонстрирате, че наистина сте заинтересовани да работите за организацията и това ви отличава от другите кандидати. Освен това, когато задавате тези въпроси, активното слушане е от съществено значение, също така е важно да задавате изясняващи въпроси, за да изясните всичко, за което не сте сигурни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Стихотворение за 30 април 2024

Таро хороскоп за 30 април 2024

Ако имате дъщеря, прочетете тази притча

Намислете си число от 1 до 20 и вижте КЪСМЕТЧЕТО си за май месец

Таро хороскоп за месец МАЙ за всяка зодия

Изследователи: Лимбалните кръгове са добър показател за сърдечносъдовото здраве

Изследователи: Използването на белина е свързано с по-голям риск от смъртоносно белодробно заболяване

Има ли безценно цвете и кои са най-скъпите цветя в света

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 30 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 30 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Стихотворение за 30 април 2024
Стихотворение за 30 април 2024

"Те сега си отива"   Тя сега си отива, още днес си отива.   Тази рокля е тъмна и така й отива. Тя е малка и хитра - на лисичка прилича, но...