Кои са 5-те правила за облекло по време интервюто за работа?

1891
Кои са 5-те правила за облекло по време интервюто за работа?
Снимка: iStock/Guliver

Това, което казвате по време на интервю за работа, трябва да е по-запомнящо се от това, което сте облекли, но това невинаги е достатъчно. По-екстравагантните модели дрехи, твърде многото аксесоари, допълнителните презрамки или намачканите дрехи могат да отклонят вниманието на интервюиращите от това, което казвате вие. За да избегнете това, добре ще е да носите нещо, което съответства на представата на бъдещия ви работодател за професионалисти. Но това, което се счита за професионално, може да варира в широки граници в зависимост от това дали работите в адвокатска кантора, IT отдел, спортед магазин и т.н.

Какво издават домашните дрехи за нас?

В технологичния бранш например работодателите обикновено са гъвкави и не се притесняват от облеклото на хората, които работят във фирмата. Стига кандидатът да се чувства удобно, уверено и да избягва нещо обидно като тениска с обидна снимка или фраза, тогава може да сте спокойни и сигурни, че фокуса е върху съдържанието на разговора.

Облекло по време на интерю за работа

1. КОГАТО СЕ СЪМНЯВАТЕ В ПРАВИЛАТА ЗА ОБЛИЧАНЕ, РАЗГЛЕДАЙТЕ СНИМКИ В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ ИЛИ ДИРЕКТНО ПОПИТАЙТЕ ПРИЯТЕЛИ, които работят на подобна позиция като вас. Ако работата ви е свързана със срещи с хора, препоръчително е да се облечете делово и да носите нещо, в което все пак се чувствате удобно. Препоръките за облекло определено варират в зависимост от бранша и компанията, защото някои от тях може да са по-официални и да изискват костюм с вратовръзка.

Какъв тип дрехи ви подхождат според зодията?

2. НЕ НОСЕТЕ АНЦУГ ИЛИ КЪСИ ПАНТАЛОНКИ НА ВИДЕОИНТЕРВЮ, дори ако смятате, че интервюиращият може да види само горната ви половина. Дори ако интервюто се провежда на компютърен екран, опитайте се да се облечете така, сякаш интервюто се провежда физически пред вас. Освен че може да се наложи да се изправите, нагласата за важна среща ще ви даде и психическо предимство, увеличавайки самочувствието ви и чувството ви за важност. Добре е да сте винаги подготвени.

3. ОБЛЕКЛОТО ВИ МОЖЕ ДА СИГНАЛИЗИРА КОЛКО СЕРИОЗНО ПРИЕМАТЕ ИНТЕРВЮТО. Ако се обличате твърде небрежно, ще предизвикате предположения, че не сте развълнувани от възможността за работа, дори и ако наистина ви интересува. Всичко, което е прекалено развлечено или небрежно, може да даде погрешен сигнал и да излезе, че кандидатът не е твърде сериозен към възможността. Независимо от това в кой бранш кандидатствате, трябва да се обличате така, че да направите впечатление, тъй като хората могат да правят бързи преценки в мига, в който ви видят.

Дрехи в какви цветове трябва да носим според нашата професията

4. ПО-ДОБРЕ Е ДА СЕ ПОДСИГУРИТЕ, ОТКОЛКОТО ДА СЪЖАЛЯВАТЕ, и да заложите на по-професионалното облекло. Най-добре да изберете облекло за интервю, което да отговаря на вашата индивидуалност и същевременно да е приветливо за работа - без горнища, които разголват деколтето, къси поли, намачкани ризи или твърде тесни панталони. По време на интервюто е по-добре да се подсигурите, отколкото да съжалявате. Когато се подготвяте за интервюта, имайте предвид това. "Как можете да се облечете според вида на организацията или бизнеса, за който се явявате на интервю?". Разбира се, купуването на нови професионални дрехи може да излезе скъпо, ако искате да се обличате впечатляващо. 

5 стилни съвета за удобно облекло на работното място

5. АКО ДРЕСКОДЪТ НАИСТИНА ВИ ПРИТЕСНЯВА, ТОВА Е ЗНАК, ЧЕ ТАЗИ РАБОТА МОЖЕ ДА НЕ Е ПОДХОДЯЩА ЗА ВАС. Важно е да запомните, че интервюто за работа е двупосочна улица: Мениджърът, който ви наема, може да провери дали сте подходящ за неговия екип, но и вие можете да проверите дали той е подходящ за вас. Ако идеалната униформа на бъдещия ви екип ви се струва потискаща и стягаща, това е нещо, което трябва да обмислите, преди да приемете предложението. Ако разберете, че трябва да обличате нещо, което не ви подхожда, вероятно това не е подходящата фирмена култура за вас. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 18 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 18 април /валутен калкулатор/

Шест неща, които ще ви помогнат да обновите интериора си за един ден

Защо всъщност котките се страхуват от краставици?

Тези 5 признака показват, че сте свръхчувствителен човек

Това са най-лесните ежедневни прически за къса коса

Какви мъже харесват жените и кои ги отблъскват: 7 вида партньори според дамите

8 качества, които притежава силната жена

Как най-лесно да се справим със стреса на работното място?

Кои традиционни арабски ястия са популярни и у нас?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com