5 начина да се обърнете към поколенията предци за помощ в трудна ситуация и да защитите семейството си

10007
5 начина да се обърнете към поколенията предци за помощ в трудна ситуация и да защитите семейството си
Снимка: iStock/Guliver

Времето сега не е лесно и всеки от нас има нужда от ресурс, за да реагира адекватно на случващото се.

Къде да потърсим защита, като не в системата на предците си? Помислете само: всеки човек се състои от 80% от гените на хората, живели преди него. Историята на нашата страна, а и не само на нашата страна, е история на враждите. Мирно време като такова рядко е съществувало в историята на Земята.

Нашите предци са се сблъсквали със страха от войната, виждали са я със собствените си очи, научили са се да я преживяват. И всичко, което на нивото на несъзнаваното е записано в генетичния ви код, формира еволюционния принцип: как да оцелеете и да се адаптирате в определени условия. Ето защо опитът на предишните поколения е толкова важен. Как да го използваме, разказва езотерикът и екзистенциален психолог Елена Кузмицкая.

Именно в роднинската система е важно да се търси защита и подкрепа, за да се реагира адекватно на случващото се в света. За съжаление сега повечето хора реагират според "животинския" принцип на оцеляване: "стимул-реакция". Да, известната формула от бихевиоризма описва по най-добрия възможен начин сегашното ни поведение на примати.

И много хора несъзнателно разчитат не на рационалната си част, а на инстинкта си за оцеляване. Тоест те реагират въз основа на най-древната - рептилоидна - част на мозъка: ако има заплаха за оцеляването, това означава, че трябва или да избягат, или да изпаднат в ступор (замръзване), или да нападнат.

Нападателите започват да се държат агресивно и неадекватно, тези, които замръзват, превръщат живота си в подобие на оцеляване на низките процеси - да ядат повече, да се запасяват с храна, а тези, които бягат, са ярък пример за това как хората са започнали да се крият от проблемите, да бягат в други страни. Всеки човек на Земята преминава през своите уроци и ако успеете да излезете от този модел, то вие стоите на много висок етап на развитие.

Но това, разбира се, не изключва чувството на горчивина, страх и тревога. Как да защитите себе си и близките си, как да се обърнете към силата на предците, ако няма къде другаде да потърсите подкрепа и помощ?

Неандерталците ли са нашите предци?

Как да се обърнем към поколенията на предците за помощ?

1. Спомнете си и познавайте историята на нашите предци

Морална и психическа подкрепа ни дават фактите за това как нашите баби, дядовци, прабаби и прадядовци, децата на войната и фронтоваците са преживявали трудни времена. Всеки в семейството има такава история.

Призовете ума си към тези спомени и осъзнайте, че ако тези хора са преживели най-ужасното време и то не може да се сравни с това, което се случва сега, то и вие ще го преживеете. Спомените за това, уважението към живота на тези хора, вече ще дават подкрепа и сила на духа ви.

Помнете: всичко, свързано с раждането, е в нашето несъзнавано - както страхът от случващото се, така и опитът от положителните преживявания, които са ни помогнали да се справим със страха.

2. Забележете знаците на Вселената

Обърнете внимание на начините, по които пространството ви "говори". През такива периоди интуицията и чувствителността на всеки човек са повишени.

Ако това са някои сънища, в които усещате безпокойство или опасност, то знайте, че трябва да предприемете някакви адекватни действия в реалността и да бъдете внимателни. Подсъзнанието не е в състояние да комуникира мисли със съзнанието директно, не е в състояние да каже нещо директно.

Но ако вашите предци са преживявали подобни ситуации и вие започнете да виждате сънища, в които сте предупредени за заплахата, дори и да не е изрично, слушайте, това е защита! Вашето несъзнавано се опитва да ви сигнализира.

3. Запазете спокойствие

Много важен момент - адекватна реакция на съпругите, майките, сестрите и другите близки. Понякога с неподходящото си поведение и страхове можете да деморализирате вярата на даден човек. Ако се чувствате тревожни, обзема ви паника, не можете да вземете адекватно решение, не е необходимо да се обръщате към силата на предците. Отидете поне минимално на психолог и се приведете в равновесие.

Помнете, че тревогата ви само влошава ситуацията. Намерете удобен начин да се върнете към ресурса. За някои това е молитвата в църквата или у дома, а има и специални молитви за предците.

4. Дайте защита чрез молитва

Ако предците ви са били вярващи, тогава силата на религиозния егрегор (енергийно пространство, изпълнено с последователи на определена религия) вече е защита.

Молитвата е обръщение към висшите сили, вие ще дадете допълнителна защита на човека, за когото се молите, призовавайки силата на предците и Бога. Дори да не сте били последователи на църквата, но в семейството да е имало православни предци или представители на друга религия, това означава, че в рода ви има опит как молитвата помага.

5 причини да научите повече за вашите предци

5. Обърнете се към предците си чрез медитация

Научете себе си и семейството си да правите една много проста и находчива медитация. Най-подходящото време е сутрин или вечер. Ако я правите преди да заспите, можете да получите отговори на тревожни въпроси в сънищата.

Седнете и дишайте дълбоко в продължение на 5 минути. Можете да поставите ръка на корема си, за да усетите как дъхът се спуска чак до корема.

Започнете да подреждате всички свои починали предци зад себе си: майка ви - от лявата страна, а баща ви - от дясната. Например, ако родителите ви са починали, започнете с майка си и баща си. И продължавате оттам. Не е задължително да ги познавате по име, можете да изградите тези, които помните, а след това - поколенията: пето, шесто, седмо.

Обърнете се към тях. Поздравете ги и им кажете, че сте в трудна ситуация, например съпругът ви е в опасност. Помолете за помощ и защита.

Наблюдавайте реакциите на тялото си по време на работа. Сравнете състоянието си преди и след работата. Когато говорите, може да пророните сълзи или, напротив, да почувствате прилив на сили.

Благодарете на предците си и тихо ги оставете да си отидат, след което излезте от медитацията.

Тази медитация е удобен инструмент за обръщане към вътрешното несъзнавано, към онова много информационно поле на предците, с което всички ние сме свързани. И тя не изисква никакви специални практики, ритуали или спиритически сеанси.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да останат зеленолистните зеленчуци в хладилника свежи за една седмица?

Какво ще се случи с тялото, ако ядете скара 4 дни подред?

Какво се случва, ако натъркате бананови кори по лицето си?

4 зодии, които са благословени с най-креативните умове

За да продължите напред: 4 начина да спрете да мислите за бившия

Само тези зодии знаят как да пазят тайна

10 работни метода да накарате котка и куче да пият вода, ако не искат

Какви са основните разлики между Северния и Южния полюс

Коя е най-малката държава в Африка

Кой е най-големият полуостров в света?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com