5 начина за увеличаване силата на мозъка

11120
5 начина за увеличаване силата на мозъка
Снимка: Thinkstock

От години учените търсят различни начини за подобряване на нашата интелигентност - от приемането на рибено масло, до играенето на най-новите видео игри, пише CNN. 

Те не са сигурни дали тези техники са наистина ефективни в подобряването на интелигентността, но проучванията показват, че нашето IQ може да се повиши - така че, защо да не го пробваме? 

Ето няколко предложения за увеличаване на силата и възможностите на мозъка ни: 

Яжте подходяща храна 

9 израза, които интелигентните хора НЕ използват

За да не засегнат някого или поради други причини - има няколко често срещани изказвания, които интелигентните хора не използват, пише ...

Колкото „по-разумно“ се храните, толкова по-умен ще станете, особено с напредването на възрастта. Доказателства за най-полезните храни обаче остават ограничени. Последните изследвания, публикувани в списание Neurology, установяват, че подобряване на качеството на хранителните ви навици, е важен фактор за намаляването на риска от загуба на памет и влошаване на мисловните способности. Други изследвания показват, че средиземноморската храна, богата на антиоксиданти, може да свърши страхотна работа в подобряването на ума. Авокадото също е една от храните, която може да защитава и увеличава мозъчните способности. 

Осигурявайте си достатъчно сън 

От седем до девет часа сън на нощ са оптимални за повечето от нас, за да се чувстваме както трябва. Мозъкът ни прави нови неврони по време на сън. Това помага нашата нервна система да функционира правилно и следователно мозъците ни да работят по-добре. Липсата на сън поврежда нервните клетки и намалява цялостното функциониране на мозъка. Влошава се също визуалната памет и способността за пресмятане.

Другите 3 начина за повишите интелигентността може да прочетете в Expert.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com