5 неочаквани предимства да останете приятели с бившия си

4019
5 неочаквани предимства да останете приятели с бившия си
Снимка: iStock

Нормално ли е след края на една връзка да искате не само да общувате, но дори да сте приятели с бившия си?

Ако връзката се разпадне, тогава, според психолога Ирина Полгун, едната страна, а понякога и двете, ще бъдат недоволни от раздялата и последствията от нея. Естествено, тези обстоятелства са благодатна почва за взаимни обвинения.

Негодуванието намалява продуктивността на комуникацията. В това състояние е трудно да си представите, че можете да се съберете на чаша чай и да разработите план за по-нататъшно взаимодействи

Разочарованието и желанието да се търси справедливост и справедливи наказания абсолютно изключват доказателствата за всякаква положителна и взаимноизгодна комуникация. Експертът обяснява: именно заради оплаквания и подобни стереотипи случаите, когато неуспешните двойки преминават на друго качествено ниво, изглеждат много неочаквани.

5 начина да се почувстваме вълшебно след раздяла

Случва се така, че човешкият мозък се опитва да сведе всичко до автоматизми: това спестява ценна жизнена енергия“, споделя психологът Ирина Полгун. Ето защо, веднага щом обстоятелствата ни избият от обичайния ни канал, ние се опитваме с всички сили да се върнем към познатия коловоз. И ако това не се получи, тогава разочарованието ви удря стремглаво. В такова състояние е трудно да се повярва в продуктивността на взаимоотношенията на друго ниво, а също така е трудно да си представим такава възможност.

Ако предишната ви връзка не е помрачена от малтретиране и насилие, тогава не трябва да прекъсвате комуникацията веднъж завинаги. В края на краищата, колкото и да е странно, човекът е миролюбиво създание и все още се стреми към хармония. Следователно дори лошият мир е по-добър от добрата кавга.

Според специалиста прекъсвайки романтична връзка, не е нужно да се разделяте с бившия си партньор завинаги. В крайна сметка има неочаквани предимства от общуването с него в малко по-различна посока. Какви полезни неща можете да скриете от общуването с бившия си?

1. Ако поддържате приятелски отношения, тогава, ако е необходимо, вашият бивш може да поправи ваша техника или кола, дори ако вече имате собствено семейство и той има свое собствено.

Тези 4 зодии се възстановяват най-трудно при РАЗДЯЛА

2. Можете да седите с децата си, дори да ги отглеждате заедно. И ако закъснявате на работа, може да помолите бившия си да ви замести.

3. Като се има предвид, че бившият ви любовник определено не ви е непознат, оставайки приятели, можете да си поверите ключовете от апартамента, в случай че нещо се случи.

4. Вашият нов любовник може да стане приятел с бившия ви партньор и кой знае, може би дори ще станат най-добри приятели.

5. Вашите приятели могат да останат заедно, защото не е нужно да вземат страна. Това означава, че социалният кръг ще остане същият.

Така че, ако сте жена, разстроена от развод или раздяла, погледнете точките по-горе и се запитайте какво добро може да направи тази история за вас. И каква полза губите, ако напълно се скарате с бившия си партньор?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо задължително се яде агне на Гергьовден?

С какви размери е бил най-големият динозавър?

Кога се боядисват яйца за Великден 2024?

Как да си направим мицел за печурки?

5 неща, които ще издадат същността на кавалера ви на първа среща повече от думите

Повишен риск от излагане на токсични метали може да предизвика пушенето на вейп, установява проучване

Колко е дълъг тунелът под Ламанша

5 правила за отслабване без излишен стрес

Как е истинското име на Джордж Оруел

Внезапен прилив на сили и още 5 феномена, които се случват на човек преди края му

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com