5 неща, които правим, за да сме красиви, но всъщност ни загрозяват

1500
5 неща, които правим, за да сме красиви, но всъщност ни загрозяват
Снимка: iStock/Guliver

За никого не е тайна, че повечето жени са адски суетни. За да запазят младостта и красотата си по-дълго, представителките на нежния пол се подлагат на всякакви смахнати и дори скъпи процедури. И докато някои средства за разкрасяване наистина действат, то други ни загрозяват и са вредни за здравето ни. В следващите редове ще изброим някои от тях:

1. Честото миене на косата

Миенето на косата е част от хигиената ни и рутинна процедура, с която да поддържаме гривата си чиста и добре оформена. Само че всекидневното миене може да увреди косата и скалпа ви. В резултат на това корените ще започнат да се омазняват, а краищата ще се цепят и заплитат. Дерматолозите смятат, че е достатъчно да мием кожата на главата веднъж на всеки 4-5 дни. Разбира се, всеки човек е със специфични нужди, така че за персонален съвет трябва да се обърнете към фризьор или друг специалист.

2. Избелване на зъбите

Избелването на зъбите може сериозно да навреди на зъбния емайл и да направи зъбите ви изключително чувствителни и болезнени при консумация на напитки и сладко. Веществата, с които се третират зъбите, за да бъдат избелени, в повече пъти действат като киселина. Ако все пак искате да се подложите на подобна разкрасяваща процедура, най-добре го направете в дентална клиника при специалист и платете нужната сума. Всякакви евтини домашни трикове за избелване на зъби като комбинация от сода и лимон могат да съсипят зъбите ви.

3. Поставяне на фон дьо тен

Съвременните продукти тип фон дьо тен покриват перфектно кожата и са идеални за прикриване на несъвършенства, но не всяко момиче трябва да ползва подобни средства за грим. Ако сте в крехка възраст и кожата ви е здрава, по-добре използвайте само леки BB-кремове за цвят, но не и фон дьо тен. Вторият продукт може да ви състари и дори да създаде неравенства по лицето ви, когато се постави ненужно.

3-те най-суетни зодии

Имате приятелки, които винаги прекарват много повече време пред огледалото, от останалите, нали? Те могат дори само да се оглеждат с ча...

4. Поставяне на спирала за мигли

Никой не отрича, че красивите и гъсти мигли правят женския поглед хипнотизиращ и съблазнителен. Носенето на спирала, от друга страна, може да предизвика сериозни възпаления на очите ви и да доведе до опадване на миглите. Веднъж поставен, този продукт успява да достигне под клепачите и да се задържи там дълго време, независимо дали сте свалили грима си с почистващи средства. А сега си представете какво се случва в очите ви, когато носите спирала всекидневно и години наред...

5. Боядисване на косата в неестествен цвят

Жените обичат да експериментират с косата си и да се боядисват в цвят, който е твърде далечен от този, с който имат по рождение. Но според коафьорите най-много ни отиват нюанси, които са близки до естествените ни дадености. Тоест, ако например сте с тъмноруса коса, 1-2 по-светли или по-тъмни нюанси ще ви отиват, но не и гарвановочерна коса.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Научете се да пестите: 5 полезни навика, които ще ви помогнат по време на криза

353 балерини поставиха нов рекорд на Гинес (ВИДЕО)

Хитри начини за употреба на хартиените кърпи не само в кухнята

Защо трябва да разпръснете лук в ъглите на стаята - ще се изненадате

Защо водата в аквариума става мътна?

Как се пише: обяснение или обеснение?

Каква е разликата между психолог и психотерапевт?

Какво трябва да пиете, когато ви болят бъбреците - обърнете внимание

Не казвайте на мъжа си: Тази маска за коса с бира върши чудеса

Според науката, ако казвате благородни лъжи, значи сте добър човек

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com