Задължителните растения за дома според фъншуй

5112
Задължителните растения за дома според фъншуй
Снимка: iStock/Guliver

Според фъншуй човекът е добре да провежда своят живот в пълна хармония с външната заобикаляща го среда. За тази цел е нужно правилното разпределение на пространството у дома. Жизнените в нас сили е добре да имат положително взаимодействие с енергията на околната среда. Това важи не само за  дизайна на интериора, но и стайните живи растения. Хубаво е да бъдат закупувани с любов, да бъдат поставяни на правилното място и да се полагат правилните за тях грижи.

Благодарение на последователността на аранжиране на цветя в стил фъншуй, можете да настроите фино енергията и интензивността на стаите във вашия дом. Ако потокът от Чи енергия е силен, това може да има отрицателно въздействие върху домашната среда. Потокът на енергия се случва по различни начини. За да намалите ефектите от отрицателния такъв във вашия дом, в стаята ви трябва да има следните стайни растения:

Азалията

Това растение е свързано с творчеството. Ако усещате спад в енергията азалиите са растения, които биха могли да ви дадат вдъхновение за нещо ново. Нежният аромат на цветето ви осигурява аналитичен фокус и ще подобри уменията ви за концентрация. Също така влияе положително върху работата на сърцето, подобрявайки кръвообращението.

Какво е значението на зеления цвят у дома според фъншуй?

Гузманията

Зелени растения с дълги и красиви листа. Гузманията ще подобри депресията и ще донесе положителна енергия на вашето семейство. Цветята трябва да се поставят в източните или югозападни части на къщата. Това цвете е мощно и в любовните отношения: мир, спокойствие, хармония в отношенията и всъщност е добро за поддържане на любовни отношения между партньорите.

Здравецът

Ароматът на здравец дейста успокояващо, облекчава стреса, стреми се към успех, носи късмет във всички области на дейност. Здравецът също отблъсква различни насекоми.

Бегонията

Това цвете може да разсее лошите енергии и да изпълни дома ви с положителна енергия.

Лимоново дърво

Препоръчително е поставянето на лимоново дърво в дома ви, особено в детските стаи, където децата могат да играят и да се отпуснат. В крайна сметка дървото подхранва техния интерес към знание и любопитство към света. Освен това увеличава независимостта.

Как да привлечем любовта с фъншуй?

Нематантусът

Това растение идва от бразилски храст и произвежда красиви оранжеви цветя. Това цвете, подобно на паричното дърво, може да помогне за подобряване на финансовото ви състояние.

Красулата

Мощно енергийно растение, известно още като паричното дърво. Може да подобри финансовото ви състояние във всички области. Препоръчително е поставянето на тези цветя в югоизточната част на дома.

Фикусът

Фикусите могат да ви предпазят от негативни емоции и атаки. Това зелено растение ще ви даде енергия, ще подобри концентрацията ви и ще ви даде сила на волята да правите много неща. То премахва депресивните мисли, които могат да развалят вашето добро настроение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Стихотворение за 19 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 19 април 2024

Таро хороскоп за 19 април 2024

Стъпки в пясъка: Притча, която всеки християнин трябва да прочете

Да имате приятелка от тези зодии е истински дар

Какво е сомнилоквия и колко хора са засегнати от този феномен?

Как се наричат нишките в банана и напълно безопасни ли са за здравето ни

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Скрити лимонки: Това са наистина най-сексуалните зодии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно