5 вида плодове, които може да си хапвате спокойно и да не се притеснявате за талията си

4952
5 вида плодове, които може да си хапвате спокойно и да не се притеснявате за талията си
Снимка: iStock

Можете ли да отслабнете с плодове?

Замяната на висококалорични храни като бял хляб, сладкиши или нездравословна храна с плодове може да ви помогне да намалите дневния си прием на калории и да отслабнете. Но плодовете не трябва да заместват цялата храна, която ядете. Въпреки че са богати на хранителни вещества, те не осигуряват всички основни аминокиселини, необходими за растежа на тъканите. Повечето от тях съдържат и много малко мазнини, които са необходими за усвояването на витамините и производството на хормони.

Плодове, които са добри за вашата талия.

Колкото повече знаете за тънкостите на здравословното хранене, толкова по -бързо ще постигнете това, което искате - подобрете благосъстоянието си и, ако е необходимо, отслабнете. Диетолозите казват, че не всички плодове са безопасни за фигурата ви.

Например, 100 g банан съдържа 100 Kcal, а 100 g фурми съдържа почти 300 Kcal. Те изобщо не принадлежат към диетичните продукти. Какви плодове няма да ви позволят да качите излишни килограми - прочетете нататък.

ГРЕЙПФРУТ

Любителите на грейпфрут ще се зарадват, защото това е най-нискокалоричният плод. В допълнение, той почиства червата, нормализира функционирането на черния дроб и жлъчния мехур. Не по-малко приятното е, че има положителен ефект върху психоемоционалното състояние на човек. При липса на стомашни проблеми можете да се насладите на един грейпфрут за вечеря - и скоро цифрите на кантара със сигурност ще ви зарадват.

АНАНАС

Кашата от ананас съдържа голямо количество витамин С, както и уникално вещество, което разгражда мазнините и подобрява усвояването на протеини. Само едно парче ананас ще ви помогне да намалите апетита си. Именно този плод може да замени обилната вечеря. Въпреки това, хората с повишена стомашна киселинност трябва да ограничат количеството ананас, което ядат.

КИВИ

Този плод подобрява метаболизма и понижава нивата на холестерола. Едно киви съдържа дневната нужда от витамин С. Освен това само един плод ще помогне да се отървете от тежестта след хранене.

ЯБЪЛКА

Според диетолога този плод наистина помага за намаляване на телесното тегло. Например, можете да ядете 6 по -малки ябълки и 4 големи ябълки.Също така, в диетата се предпочитат печени ябълки.

КРУША

Крушите съдържат малко захар, въпреки че са сладки, затова се използват и за отслабване. Можете да организирате крушови дни два пъти седмично, тоест да ядете само два килограма круши и нищо друго. Между другото, също си струва да използвате лимони и плодове - те се използват за гладни дни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Съпруг в депресия: 7 съвета как да му помогнете

5 предимства на това да си егоист, за които всеки удобно забравя

Искате да сте млади и красиви? Добавете този продукт към диетата си

Ако имате изсъхнал козунак - ето какво да направите с него

Как трябва да съхраняваме козунаците, за да са меки най-дълго време

Какъв брой яйца се боядисват за Великден

Как да боядисаме красиви великденски яйца, на които всички ще се възхищават

Направете това, ако разтегнете връзки или изкълчите ръката

Как най-лесно става почистването на агнешки чревца

Какво да правите, ако кожата на лицето е суха?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com