5 златни правила за грим за пухкави момичета

1720
5 златни правила за грим за пухкави момичета
Снимка: iStock/Guliver

Обмисленият моделиращ грим е лесен начин да видите най-добрата версия на себе си в огледалото. Вземете присърце тези експертни съвети, ако искате да изглеждате неотразимо.

1.       Облачно на моменти

По един или друг начин, излишният блясък може да добави обем, който в този случай е ненужен. Ето защо тенденцията, когато лицето блести като глазирана поничка, не е актуална за момичетата с извивки. По-добре е да насочите вниманието си към “облачна кожа”, когато лицето изглежда така, сякаш върху него пада мека светлина, разпръсната от облаци. Ако до средата на деня все пак забележите лъщене в Т-зоната, носете матиращи кърпички в козметичната си чантичка.

За да намалите визуално двойната брадичка, можете да използвате обемна пухкава четка, за да нанесете бронзант по линията на челюстта. Трябва да се прилага внимателно, без ясни граници.

Lifehack за красота. Плътната четка за фон дьо тен дава повече контрол от гъбата и позволява покритието да бъде фокусирано там, където искаме. Освен това четката се почиства много по-лесно (според специалистите това е нещо, което трябва да правите на всеки 7-10 дни). И накрая, не абсорбира продукта като гъба, което означава, че се използва по-икономично.

7 начина да разберем дали сме прекалили с грима

2.       Всичко е опушено

Най-простата техника, за да направите лицето си по-елегантно: подчертайте очите си. Ако си мислите, че манията по миглите тип „паяк“ е приключила, лъжете се.

Pumpkin Spice Latte Makeup, който нашумя в края на есента, не е лош за създаване на акцентна визия през зимата. Приложете го в опушен формат и няма да сбъркате.

3.       Вежди като къща

Но е по-добре да забравите тенденцията от социалните мрежи за избелени вежди. Ярките, добре очертани вежди са абсолютно необходими за ефекта на слабо лице.

Не забравяйте, че всички хоризонтални линии правят лицето по-широко. Това означава, че веждите трябва да имат лека „чупка“. Ширината също е важна, но без да прекалявате.

4.       Розови бузи

За тези с пълно лице е по-добре да избягват нанасянето на руж само върху ябълките на бузите. Това може да направи лицето ви да изглежда още по-кръгло.

Можете да използвате руж в два нюанса: по-светъл и по-тъмен. Използвайте ъглова четка диагонално на слепоочията, така че преходната зона да е абсолютно невидима.

Ако имате суха кожа, кремообразният руж ще ви бъде полезен, а ако сте с мазна или смесена кожа, използвайте само сухи продукти.

3 неща, които НЕ БИВА да правите преди да се гримирате

5.       Малина на устните

Едно от златните правила на грима за пухкавелки е да акцентирате върху очите. Това означава, че когато избирате червило, трябва да избягвате наситените нюанси. Твърде тъмнокафяв или черешов цвят ще направи устните визуално тънки, което само ще подчертае пълнотата на лицето. Също така е по-добре да забравите за изразеното контуриране с молив.

Нежно розово червило в естествен нюанс или прозрачен блясък „ягода“ е това, от което се нуждаете. Малък лайфхак - буквално нанесете половин капка хайлайтър върху V-образната област на горната си устна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

17 неща в къщата, които крадат здравето ви ден след ден

Какви рискове крие лаймската болест в напреднала възраст?

5 начина да научите децата си да устояват на трудностите в живота?

Как се избелват кокошите яйца, преди да ги боядисаме

Ако искате яйцата да останат здрави, сложете това в тенджерата

Нов начин за боядисване на великденски яйца на райета

Домашни кюфтета - бухнали отвътре, със златна коричка отвън: Как да си ги сготвим

Молитва преди изповед

Стихотворение за 27 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 27 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com