5 „звънчета“, които известяват, че вашият мъж е бъдещ алкохолик

37014
5 „звънчета“, които известяват, че вашият мъж е бъдещ алкохолик
Снимка: iStock

Когато сте влюбени, може да не забележите първите признаци на патологично пристрастяване към алкохола при вашата половинка. Но как да идентифицирате бъдещия алкохолик, без да не влезете във връзка с зависим?

Човек не може да заспи здрав и да се събуди зависим, алкохолизмът не е настинка. Заболяването се развива постепенно и дали вашият мъж ще изпадне в токсична любовна връзка с алкохола, може да се разпознае още на етапа на запознанство.

1. Той изпива чаша вино или бира след работа.

Съвременният човек живее в състояние на постоянен стрес. Негативните преживявания често са свързани с работния процес и активното общуване. Най-честият начин за облекчаване на стреса е да пиете малко алкохол. Настроението на човек се повишава и той изпитва положителни емоции. Но всичко не е толкова розово. Когато редовно пиете алкохол, тялото спира да произвежда допамин, очаквайки „помощ“ отвън. Развива се алкохолна зависимост. По правило процесът на алкохолизъм се развива бавно. И ако човек облекчава стреса с чаша вино на вечеря, тогава трябва да сте предпазливи и да говорите с него. Има голяма вероятност след 2-3 години такъв мъж да пие от понеделник до неделя.

6 признака за разпознаване на алкохолика от пръв поглед

2. В семейството му има алкохолици

Според статистиката, колкото повече алкохолици има в семейството, толкова по-голям е рискът от развитие на алкохолизъм при децата. Без съмнение, ако родителите пият алкохол в значителни количества пред детето си, това със сигурност ще се отрази на отношението му към алкохола в бъдеще. Ако човек се окаже заобиколен от хора, които пият много, става много трудно да се излезе от такъв порочен кръг без професионална помощ.

3. Лицето му често се подува

Необходими са големи количества вода за отстраняване на алкохола. Необходимо е да се проведат химични реакции, които насърчават разграждането на етанола. Водният баланс в тялото е доста нестабилен и в резултат на загубата дори на малко количество течност настъпва дехидратация, тялото се стреми да компенсира този дефицит възможно най-бързо. Пиещият човек е измъчван от силна жажда, която се опитва да утоли с огромно количество вода. И когато се натрупа твърде много течност, тялото започва да съхранява цялата налична вода, което води до подуване на лицето, ръцете и краката.

7 индикации, издаващи, че сте се запознали с АЛКОХОЛИК

4. Той няма хобита

Говорим за духовни и интелектуални хобита, в които човек се потапя стремглаво: настолни игри, дърворезба, музика, готвене, ремонт на автомобили. Хобитата помагат за облекчаване на стреса, разширяват хоризонтите ви, издигат ви духовно и също така стимулират производството на допамин без странични ефекти. Хормонът се освобождава активно, когато човек получава признание, асимилира информация, която го интересува, и създава нещо ново и уникално. Подобен ефект има и физическата активност. Ако човек не се интересува от нищо друго освен чаша, а ходенето по кафенета и клубове замества духовните стремежи и хобита, това е сигнал за алкохолна зависимост.

5. Виждали ли сте го поне веднъж в състояние на "припадък"

Увеличаването на дозата алкохол до степен на „припадък“ е сигурен признак за първи и развиващ се стадий на алкохолизъм. Тялото не се отпуска от една чаша и изисква по-голяма доза.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Пречи ли голямата разлика във възрастта във връзката?

Объркват всички: Най-трудните за разбиране зодии

Мит ли е влюбването от пръв поглед?

В коя европейска държава се намира Валония

Може ли да бъдете приятели с бившия си

4 начина да накарате мъжа Скорпион да бъде обсебен от вас

Ползите и вредите от газираната вода - можете ли да я пиете всеки ден

Желязната лейди: 4 начина да спечелите сърцето на жената Скорпион

Как да балансирате между връзката с партньора и приятелите си

Ново начало: Как да смените професията, ако сте на 30, 40 или 50 години

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Пречи ли голямата разлика във възрастта във връзката?
Пречи ли голямата разлика във възрастта във връзката?

Какво да направите, ако приятелят ви е достатъчно голям, но може да ви бъде баща? Приятели и роднини те гледат накриво, защото гаджето ти е по-близо...