6 естествени начина да се отървем от пърхота завинаги

8283
6 естествени начина да се отървем от пърхота завинаги
Снимка: Thinkstock/Guliver

Пърхотът е много неприятно състояние, с което се сблъскват много хора. Това е много обезпокоително заболяване, особено поради повтарящия се характер. Белите люспи, падащи от косата, също са смущаващ и неприятен проблем. Ето защо е важно да се предприемат незабавни действия. Има няколко вида пърхот, но най-често е възможно да се отървете от него не само без помощта на специалист, но и с помощта на естествени методи.

Естествени средства за лечение на пърхот

ТЕЗИ витамини и минерали чистят и премахват ПЪРХОТА завинаги

Пърхотът е проблем на редица хора, а борбата с него е непрестанна. Съществуват редица шампоани и продукти, разработени специално за цел...

Сухият пърхот не е сериозен здравословен проблем и може да се лекува с домашни средства. Лесно се разпознава, тъй като е белезникав, лющещ се епидермис, който не е придружен от други тревожни симптоми, като заболяване - ако се появи, тогава трябва да потърсите помощ от специалист. Подобна е ситуацията, когато има парене и сърбеж.

Сухият пърхот се причинява от неадекватна диета, неправилни грижи, прекомерен стрес или промени. Най-леката форма може да бъде свързана с атопичен дерматит, псориазис, микоза и други трудно лечими заболявания. В борбата със сухия пърхот се препоръчват не само качествени шампоани срещу пърхота, но и естествени методи за борба с пърхота.

Разбира се, да знаете как да премахнете пърхота у дома е много ценно, но също така си струва да знаете как да предотвратите това неудобно заболяване. На първо място, трябва да избягвате прекаленото изсушаване на главата и внимателно да подбирате продукти за грижа за кожата й (балсами, шампоани), защото може да съдържат съставки, които причиняват алергия или свръхчувствителност. Пърхотът на скалпа се свързва и с някои заболявания, като екзема, псориазис и себореен дерматит. Ако все още не сте го избегнали, как да се отървете от пърхота у дома?

Оцет срещу пърхот

Излекувайте пърхота с помощта на витамини

Пърхотът е много често срещано дерматологично заболяване, което засяга приблизително 40% от цялото население. Обикновено засяга млади х...

Оцетът е добре познат домашен лек за пърхот, който съществува от дълго време. Съдържащите се в него киселини подобряват не само състоянието на скалпа, но и самата коса. Най-препоръчително е за тази цел да използвате ябълков оцет, който има много по-мека миризма от обикновения оцет. Характеризира се и с много високо съдържание на витамин Е, което го прави естествен антиоксидант. Ябълковият оцет поддържа скалпа в много добро състояние, като премахва пърхота и го укрепва, както и придава на косата силен блясък.

Ябълковият оцет действа и под формата на пилинг, който се приготвя със сода бикарбонат. Една супена лъжица от него се смесва с една супена лъжица ябълков оцет и пастата се нанася директно върху скалпа. След втриване оставете да подейства за около пет минути, след това разтрийте кожата и изплакнете обилно. Трябва да се използва веднъж или два пъти месечно при мазен пърхот - преди да го използвате върху сух пърхот, трябва да овлажните главата си.

Кокосово масло срещу пърхот

Как да се борим с пърхота у дома с добавяне на оцет? Кокосовото масло е един метод, който може да помогне, но не забравяйте, че няма да помогне за борба с причината за проблема. Той не противодейства на микроорганизмите, които причиняват пърхот и няма фунгицидни свойства, така че самото му използване не осигурява ефективно лечение. Маската срещу пърхот с кокосово масло обаче овлажнява в дълбочина скалпа, намалявайки значително лющенето. Силните овлажняващи свойства подобряват отслабеното състояние на кожата, като я подхранват, а самата коса е приятна на допир и гладка.

Натурални методи, които ще ни помогнат да се избавим от пърхота

Пърхотът е сериозен проблем, който е не само неприятен, но и труден за контролиране. Най-често може да бъде причинен от сухота по скалп...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Малко хора знаят къде се намира Бутан, а още по-малко името на столицата ѝ

Какво задължително се прави на Гергьовден за късмет?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com