6 естествени начина да се отървем от пърхота завинаги

8046
6 естествени начина да се отървем от пърхота завинаги
Снимка: Thinkstock/Guliver

Пърхотът е много неприятно състояние, с което се сблъскват много хора. Това е много обезпокоително заболяване, особено поради повтарящия се характер. Белите люспи, падащи от косата, също са смущаващ и неприятен проблем. Ето защо е важно да се предприемат незабавни действия. Има няколко вида пърхот, но най-често е възможно да се отървете от него не само без помощта на специалист, но и с помощта на естествени методи.

Естествени средства за лечение на пърхот

ТЕЗИ витамини и минерали чистят и премахват ПЪРХОТА завинаги

Пърхотът е проблем на редица хора, а борбата с него е непрестанна. Съществуват редица шампоани и продукти, разработени специално за цел...

Сухият пърхот не е сериозен здравословен проблем и може да се лекува с домашни средства. Лесно се разпознава, тъй като е белезникав, лющещ се епидермис, който не е придружен от други тревожни симптоми, като заболяване - ако се появи, тогава трябва да потърсите помощ от специалист. Подобна е ситуацията, когато има парене и сърбеж.

Сухият пърхот се причинява от неадекватна диета, неправилни грижи, прекомерен стрес или промени. Най-леката форма може да бъде свързана с атопичен дерматит, псориазис, микоза и други трудно лечими заболявания. В борбата със сухия пърхот се препоръчват не само качествени шампоани срещу пърхота, но и естествени методи за борба с пърхота.

Разбира се, да знаете как да премахнете пърхота у дома е много ценно, но също така си струва да знаете как да предотвратите това неудобно заболяване. На първо място, трябва да избягвате прекаленото изсушаване на главата и внимателно да подбирате продукти за грижа за кожата й (балсами, шампоани), защото може да съдържат съставки, които причиняват алергия или свръхчувствителност. Пърхотът на скалпа се свързва и с някои заболявания, като екзема, псориазис и себореен дерматит. Ако все още не сте го избегнали, как да се отървете от пърхота у дома?

Оцет срещу пърхот

Излекувайте пърхота с помощта на витамини

Пърхотът е много често срещано дерматологично заболяване, което засяга приблизително 40% от цялото население. Обикновено засяга млади х...

Оцетът е добре познат домашен лек за пърхот, който съществува от дълго време. Съдържащите се в него киселини подобряват не само състоянието на скалпа, но и самата коса. Най-препоръчително е за тази цел да използвате ябълков оцет, който има много по-мека миризма от обикновения оцет. Характеризира се и с много високо съдържание на витамин Е, което го прави естествен антиоксидант. Ябълковият оцет поддържа скалпа в много добро състояние, като премахва пърхота и го укрепва, както и придава на косата силен блясък.

Ябълковият оцет действа и под формата на пилинг, който се приготвя със сода бикарбонат. Една супена лъжица от него се смесва с една супена лъжица ябълков оцет и пастата се нанася директно върху скалпа. След втриване оставете да подейства за около пет минути, след това разтрийте кожата и изплакнете обилно. Трябва да се използва веднъж или два пъти месечно при мазен пърхот - преди да го използвате върху сух пърхот, трябва да овлажните главата си.

Кокосово масло срещу пърхот

Как да се борим с пърхота у дома с добавяне на оцет? Кокосовото масло е един метод, който може да помогне, но не забравяйте, че няма да помогне за борба с причината за проблема. Той не противодейства на микроорганизмите, които причиняват пърхот и няма фунгицидни свойства, така че самото му използване не осигурява ефективно лечение. Маската срещу пърхот с кокосово масло обаче овлажнява в дълбочина скалпа, намалявайки значително лющенето. Силните овлажняващи свойства подобряват отслабеното състояние на кожата, като я подхранват, а самата коса е приятна на допир и гладка.

Натурални методи, които ще ни помогнат да се избавим от пърхота

Пърхотът е сериозен проблем, който е не само неприятен, но и труден за контролиране. Най-често може да бъде причинен от сухота по скалп...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Яжте това преди полет

Искам го и ще го получа! 4 зодии, които не могат да губят

Истински принц: 10 неща, които само един любящ мъж ще направи за вас

Знаете ли защо белите мечки не ядат пингвини?

Не е за вярване, но този остров е най-големият производител на ванилия в света

Благовец 2024 - кога се пада, какви обичаи и традиции се спазват

4 учебни предмета, които ще ви озадачат

Ето как да намалите захарта за 10 дни

Сух вторник: Народни вярвания за дните от Тодоровата неделя

Къде се намира най-големият язовир в света

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com